Digidexo.com

Dårlige effekter av koffein forbruk

Dårlige effekter av koffein forbruk


En kopp kaffe om morgenen eller en brus kan gi støt av energi og våkenhet du trenger for å starte dagen, men de har ulempene. Kaffe, te og brus inneholder koffein, et sentralstimulerende som fremmer binyrene og gjør at du føler deg mer våken og på vakt. Før du gjør en vane å drikke koffeinholdige drikker, være klar over sine skadelige effekter på kroppen din.

Økt hjertefrekvens

Koffein gir deg en økt følelse av årvåkenhet ved å stimulere binyrene, fylle blodet med adrenalin. Adrenaline aktiverer normalt bare i tider med stress eller uro, og den økte årvåkenhet kan du handle raskt for å overleve en potensielt farlig situasjon. Under et adrenalinrush, til pulsen og pusten øker gi mer energi og styrke til musklene dine. Hjertet undergår mer belastning enn normalt.

Søvnmangel

Hvis du drikker koffein om natten for å holde deg våken og avslutt en viktig oppgave, risikerer du frata deg av søvn kroppen din trenger for å komme seg. Sammen med topp i adrenalin at koffein fører, senker søvnmangel kroppens evne til å fungere når de økte energiproduksjon forsvinner. Ifølge Sleep utdanning nettstedet, koffein kan bo i kroppen i opptil 14 timer. Halveringstid - hvor lenge for halvparten av et gitt stoff å gjennomgå metabolisme - varierer fra tre til fem timer. Dette kutter betydelig i gjennomsnittlig søvn tidsplan, spesielt REM fasen når de fleste utvinning finner sted.

Vanndrivende effekter

Koffein har vanndrivende egenskaper. Det får deg til å urinere oftere, noe som utviser vital vann fra kroppen din. Tørste ofte oppstår når man drikker koffeinholdige drikker. Dette er kroppens forsøk på å fylle sin vannforsyning.

Sult

Under en koffein høy, metabolisme øker. Dette bruker opp forsyninger av energi, som trenger påfyll, slik at du føler deg sulten etter koffein forbruk. Det øker også insulinresistens. Insulin reagerer med blodsukkeret til å produsere ATP (adenosin trifosfat). Hvis du har en insulinresistens, også midlertidig, fordøyelseskanalen kan ikke behandle noe mat til energi. Derfor vil du føle deg sulten.