Digidexo.com

Matvarer for å unngå for tarmgass

Matvarer for å unngå for tarmgass


Alle opplever tarmgass til en viss grad, som de deretter utvise. Men noen mennesker opplever ubehag fra samlinger av gass i tarmen som forårsaker ubehagelige symptomer på oppblåsthet, smerter, raping og luft i magen. Det er mulig å lette tarmgass ubehag ved å redusere inntaket av gassdannende matvarer, ifølge The American College of Gastroenterology.

Belgfrukter og cruciferous grønnsaker

Gassdannende matvarer er den viktigste årsaken til tarmgass, spesielt cruciferous grønnsaker og belgfrukter. Cruciferous grønnsaker, som inkluderer brokkoli, rosenkål, kål og blomkål, inneholde en kompleks karbohydrat som heter raffinose. Ifølge Dr. Lucinda A. Harris, en bidragsyter til HealthU.com, er raffinose en direkte årsak til tarmgass. Hun anbefaler å spise næringsrikt cruciferous grønnsaker som en del av et sunt kosthold, men bare i små porsjoner, og bare to eller tre ganger per uke, for å unngå tarmgass. Raffinose og annen kompleks karbohydrat som heter stachyose også føre til oppblåsthet forbundet med bønner og andre belgfrukter. Alpha-galaktosidase enzym kosttilskudd kan hjelpe fordøye disse forbindelsene.

Løselig fiber

Løselig fiber er bra for fordøyelsen, men kan produsere gass og tarm ubehag når konsumert i større mengder. Fordøyelsen av løselig fiber bare begynner når den når tykktarmen, der fordøyelsen fører gass, ifølge Dr. Joseph Maslar, en bidragsyter til eMedicineHealth.com. Matvarer som inneholder mye løselig fiber inneholder havre, bygg, erter, bønner og linser; de fleste frukt, særlig epler, plommer og sitrus; og grønnsaker som gulrøtter, brokkoli og poteter. Ernæringseksperter ved Mayo Clinic anbefaler å spise mat som inneholder løselig fiber, som de er gunstig for generelle helse. Men for å unngå tarmgass, anbefaler de en gradvis innføring av fiber i kostholdet ditt, da dette gjør at de naturlige bakterier i fordøyelsessystemet til å tilpasse seg endringen.

Meieriprodukter

Kroppene våre bruker et enzym som heter laktase til å fordøye laktose, en enkel karbohydrat som finnes i meieriprodukter som melk, iskrem og ost. Noen mennesker er mangelfull i dette enzymet. Som et resultat av lactase-mangel i tynntarmen, går ufordøyd laktose tykktarmen, hvor bakterier bryte det ned i en prosess som forårsaker tarmgass. Les mat etiketter nøye for å unngå gassdannende matvarer som inneholder laktose og ingrediensene kasein og myse, som også inneholder melk sukker. Laktase enzym kosttilskudd er nyttig for mange mennesker.