Digidexo.com

Hva som forårsaker en Fatty Liver med moderat infiltrasjon?

Hva som forårsaker en Fatty Liver med moderat infiltrasjon?


Rollen av leveren i kroppen er ofte underappreciated. Den lagrer vitaminer, mineraler og glukose for senere bruk. Leveren skaper galle til å bryte ned mat og det komplekse prosesser kjemikalier slik som de som finnes i medisiner. I tillegg leveren filtrerer røde blodceller og forhindrer skadelige intestinale bakterier fra å spre seg i hele kroppen. Fettlever er en stadig mer vanlig tilstand som kan kompromittere dette svært effektiv organ.

Hva er Fatty Liver?

Fettlever er infiltrasjon av fett som er lagret i leveren celler. Form av fett ofte sett i fettlever er triglyserider. Disse fettsyrene kan forstyrre funksjonen av leveren og kan også føre til varig skade i form av arrdannelse og herding leveren. Dette kan føre til leveren tilstand kalt cirrhose. Fettlever er en stadig mer vanlig tilstand, og i svært alvorlige tilfeller, er nå behandlet med en levertransplantasjon.

Diagnostisering av Fatty Liver

Fettlever var, på en gang, en sykdom av alkoholikere. I dag påvirker det nesten 20% av befolkningen, inkludert barn. Det påvirker vanligvis de som lider av alkoholisme, overvekt og diabetes. En effektiv kilde for diagnostisering av fettlever er en ultralyd av leveren. Det kan også bli diagnostisert ved å måle blodleverenzymer eller via en biopsi av leveren vev. Men de fleste mennesker som er diagnostisert med fettlever ikke har merkbare symptomer.

Hva er årsaken til Fatty Liver?

Fettlever kan være forårsaket av en rekke problemer, men de vanligste årsakene er alkoholisme og fedme. Det er imidlertid noen hemmelighet med hensyn til hvordan disse skaper fettoppsamling i leveren. Bare spise fet mat ikke direkte årsaken fettlever. I noen tilfeller, sult og feilernæring forut for utvikling av fettlever. Visse sykdommer, slik som HIV og hepatitt C kan forårsake oppbygning av fettdepoter i leveren.

Fettstoffskiftet og fettlever

Fettlever ofte oppstår hos personer som lider av forhold knyttet til energiomsetningen. Disse er sykdommer som inkluderer hypertensjon, dyslipidemi og, som allerede nevnt, diabetes og fedme. Den betingede kan utløses av hurtig vekttap som gjenspeiles av de som utviklet det etter intestinal bypass kirurgi og de som lider av underernæring eller sult.

Andre årsaker til Fatty Liver

Fettlever har vært assosiert med de som har opplevd tuberkulose eller en overdoser av vitamin A. Leverskade forårsaket av inntak av giftige sopp også har bidratt til fettlever. Narkotika, for eksempel valproinsyre, har også blitt koblet til tilstanden. Til tider har svangerskapskomplikasjoner ført til fettlever. Selv om mange ting kan utløse fettlever, er det klart at en hvilken som helst skade på leveren øker sannsynligheten for å utvikle denne farlig tilstand.