Digidexo.com

Hva er gjær overgrowth?

Gjær overvekst oppstår når det er en ubalanse mellom de "gode" bakterier og gjær i tarmen, forårsaker fordøyelsesproblemer og andre helseproblemer.

Betydning

Ifølge WomentoWomen.com, gjær normalt ligger i tarmen sammen med gode bakterier, og er et nødvendig element for fordøyelseskanalen skal fungere skikkelig og assimilere næringsstoffer fra maten vi spiser.

Effekter

Antibiotika, fysisk eller psykisk sykdom, eller dårlig kosthold kan drepe de gode bakteriene, slik at gjær til å vokse ut av kontroll. Gjær kan komme inn i blodbanen og forårsake mental fogginess, allergier, astma, bihuleproblemer og andre autoimmune lidelser, melder WomentoWomen.com.

Misforståelse

Mange tenker på gjær bare som det er relatert til vaginal gjær infeksjoner. Men gjær er en sopp --- når det vokser ut av kontroll i fordøyelseskanalen, kan det komme inn i blodet og reise andre steder i kroppen din.

Forebygging / løsning

Under bruk av antibiotika, ifølge WomentoWomen.com, kan du ta probiotika --- mat eller kosttilskudd som inneholder gode bakterier --- som setter vennlige bakterier tilbake i tarmen, der den skal være.

Potensiell

Forholdene kjent som fotsopp og jock kløe kan også utvikle seg fra gjær overvekst.