Digidexo.com

Hvorfor er protein viktig for vekttap?

Hvorfor er protein viktig for vekttap?


Protein består av aminosyrer, som kroppen benytter for å reparere celler. For lite protein fører til lav energi, økt sult og tap av lean body mass. Det er derfor å spise riktig mengde det er viktig for vekttap. Spis et sunt og balansert kosthold for å sikre at du får nok protein. Det er en viktig del av et balansert kosthold.

Fylde og energidepartementet

Ifølge dietitians ved UCLA, spise riktig mengde protein vil gi deg en følelse av fylde og hjelpe avverge sultfølelse. Dessuten gir protein deg energi utover dagen, øke mengden av fysisk aktivitet du kan utføre. Å bestemme anbefalte daglige mengden protein, sier Leger Committee for Responsible Medicine å multiplisere kroppsvekten din (i pounds) med 0,36. Resultatet er antall gram protein kostholdet bør gi hver dag.

Opprettholder Lean Body Mass

The Pennington Biomedical Research Center sier at tilstrekkelig protein er avgjørende for slankere. Kombinere et sunt, kalorifattig diett som gir tilstrekkelig protein og fysisk aktivitet (spesielt vektløfting) vil tillate deg å kaste fett uten å miste muskelmasse. PBRC legger til at andelen av protein i kosten kan være den viktigste faktoren i å minimere sult, appetitt og porsjonskontroll.

Bygger muskler

Protein er viktig for å bygge muskler. De kliniske ernæringsfysiologer ved UCLA sier en kilo muskler i ro forbrenner 70 ganger mer kalorier enn en kilo fett. Så, hvis du spiser nok proteiner og utføre muskel-building øvelser (for eksempel heavy-styrketrening og vektløfting), vil du få muskler og dermed akselerere din vekttap. UCLA kliniske ernæringsfysiologer anbefaler at muskel utbyggere spise 0,8 gram protein per kilo kroppsvekt hver dag.

Høy-protein diett myter

Med alle fordelene som protein tilbud, kan det hende du tror en høy-protein diett er veien å gå. Men Physicians Committee for Responsible Medicine har publisert en rapport avslørte den vanlige myten om at høye protein dietter er en sunn måte å gå ned i vekt. Rapporten peker på at høye protein dietter vanligvis har altfor mange animalske proteiner, som er høy i fett og mettet fett. Rapporten sier en høy-protein diett kan føre til alvorlige medisinske tilstander, inkludert osteoporose, kreft, nyresykdom og hjerte-og karsykdommer.

Anbefalt Diet for tilstrekkelig protein

I stedet for animalske proteiner, bør du spise det meste planteproteiner. The Physicians Committee for Responsible Medicine anbefaler et kosthold som har et utvalg av korn, grønnsaker og belgfrukter. De sier dette vil gi kroppen din med alle de essensielle aminosyrene som er nødvendige for å opprettholde seg selv. Også, siden animalske proteiner vanligvis har mer kalorier enn planteproteiner, vil en balansert, plantebasert kosthold bidra til å holde ditt daglige kaloriinntaket lavt.