Digidexo.com

Hvordan Skille matforgiftning fra magen influensa symptomer

Enten det er magen influensa eller matforgiftning, er du mest sannsynlig elendig. Det kan være vanskelig å se forskjellen mellom de to sykdommene, som både bringe på oppkast, diaré, frysninger, dizzyness og dehydrering. Men magen influensa er gastrointestinale og forårsaket av ulike virusstammer, mens matforgiftning er stort sett et resultat av edibles som var forberedt eller håndteres feil.

Hvordan Skille matforgiftning fra magen influensa symptomer

Identifisere Sykdom

•  Lag en liste over hva du spiste nylig. Har du spist noe eller et sted du vanligvis ikke gjør det? Er andre som spiste hva eller hvor du gjorde også syk? Hvis svaret på noen av disse er "ja", kan du ha matforgiftning.

Kjenn dine bekjente. Har du vært rundt noen på jobben eller i familien din som er syk? Er et virus som går rundt på kontoret eller dine barns skole? Har du unngått å vaske hendene regelmessig? Hvis svaret på noen av disse er "ja", kan du ha mage influensa.

Kjenn symptomene. Har du luftveisproblemer inkludert nysing, lunger av brystet eller hodet eller hoste? Disse symptomene kan (men ikke alltid) følge magen influensa. Hvis svaret er "ja", da du mest sannsynlig har mage influensa.
På den annen side, hvis de fleste av dine symptomer involverer tarmen, er du opplever mer diaré enn noen andre symptomer? Hvis svaret er "ja", så du kan ha matforgiftning.

Vær oppmerksom på lengden av sykdommen. Mange influensa virusstammer vare 24 til 36 timer. Den mest alvorlige komplikasjon er vanligvis bare dehydrering. I matforgiftningstilfeller, er det mulighet for andre skader på kroppen. Hvis du er syk i en lengre periode og føler verre i stedet for å bli bedre, bør du oppsøke lege. Hun kan kjøre tester som ville være mer nøyaktig i diagnostisering årsaken til sykdommen.

Hint

  • Hvis sykdommen er alvorlig, bør du oppsøke lege og ikke selv-diagnostisere. I tillegg, drikke rikelig med væske for å unngå dehydrering.