Digidexo.com

Hva som forårsaker en person til å være veldig sliten?

Hva som forårsaker en person til å være veldig sliten?


Å være døsig på slutten av en travel dag er ikke utenom det vanlige. Men å være veldig sliten bør ikke være en vanlig foreteelse. Ulike forhold bidrar til ekstrem tretthet. Forstå disse forholdene kan hjelpe deg å få riktig behandling. Alle som lider gjennom følelse altfor trøtt bør iverksette tiltak for å lade seg selv og øke sin energi.

Identifikasjon

Fatigue er et symptom som kan være relatert til en rekke omstendigheter eller forhold. Dette inkluderer dårlige søvnvaner, blir overarbeidet eller fysisk sykdom. Konsultere en medisinsk faglig, som anemi og andre medisinske plager er diagnostisert gjennom medisinske laboratorietester som krever en legens ordre.

Anemi

Anemi er en helsetilstand som får folk til å føle seg veldig sliten. Ifølge National Anemi Handling Council nettsted, utvikler anemi på grunn av en utilstrekkelig friske røde blodceller tilførselen i kroppen. Røde blodceller transport hemoglobin, en forbindelse som er full av jern, i hele kroppens celler. Dette betyr at en blodfattig enkeltes kroppen ikke får nok oksygen. Personen vil generelt oppleve en generell følelse av tretthet. Helsepersonell diagnostisere anemi ved hjelp av blodprøver og fysisk vurdering. En ubalansert kosthold kan bidra til en følelse av tretthet og mangel på energi. Kostholdet inneholder lite jern rik mat kan føre til følelsen svak. Jern er et essensielt næringsstoff ifølge Office of Kosttilskudd nettside. Jern letter oksygentransporten i blodet. Jern rik mat inkluderer kalkun, kylling, muslinger, reker, biff, svinekjøtt og skalldyr.

Mangel på søvn

Ifølge en studie sitert av National Sleep Foundation, voksne vanligvis trenger mellom syv og åtte timer søvn per natt. Ifølge Harvard Health Watch, forstyrrer søvnmangel med kroppens prosesser og bidrar til vektøkning, dårlig hukommelse, ulykker og etterlater mange "for trøtt" for favorittaktiviteter.

Hypotyreose

Ifølge MedlinePlus, hypotyroidisme er en tilstand hvor det produserer thyroid utilstrekkelige nivåer av thyroid hormon. Skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet via hormoner. Hypotyreose årsakene er knyttet til skjoldbruskkjertelbetennelse, immunsystem problemer, medfødte misdannelser, skjoldbrusk excision av kirurgi og strålebehandling. Bivirkning av visse medisiner som amiodaron, overaktiv skjoldbrusk medisiner, litium og stråling rusmidler kan føre til hypotyreose. Symptomer på tilstanden inkluderer følsomhet for kulde, depresjon, trøtthet, svakhet og vektøkning. Behandling for hypotyreose øker hormonnivåene og bruker medisiner som levotyroksin.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kronisk utmattelsessyndrom lider oppleve ekstrem utmattelse og tretthet som ikke blir bedre av hvile. Det er en kompleks tilstand som krever at ledelsen av helsepersonell. Tegn på tilstanden inkluderer varighet på seks måneder eller mer, til tross for sengeleie, vedvarende sår hals og konsentrasjonsvansker som forstyrrer arbeid, skole og hjem liv. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er det ingen spesielle årsaker eller laboratorietester eller spesifikke medisiner for behandling. Behandlingen må tilpasses den enkelte. Alternativer inkluderer bruk rådgivning, treningsterapi, antidepressive medisiner, maling terapi og støttegrupper. Disse behandlingstilbud omfatter ulike aspekter av tilstanden for å hjelpe den enkelte gjenvinne energi og arbeide for å motvirke tretthet nivåer.

Depresjon

For enkeltpersoner kjemper depresjon, innebærer det mer enn følelsen trist. Ifølge National Institute of Mental Health, forstyrrer depresjon normalt liv og krever behandling for tilstanden å forbedre. I tillegg til skyldfølelse, rastløshet og håpløshet, induserer depresjon fysiske problemer som trøtthet, søvnvansker og smerte. En rekke behandlingstilbud eksisterer, inkludert antidepressiva og psykoterapi.