Digidexo.com

Grunner for dine føtter Hevelse

Fot svelling er en vanlig tilstand, og er medisinsk referert til som ødem. Ødem kan forekomme i en hvilken som helst del av kroppen, men som oftest skjer i føtter, armer, ankler og ben.

Funksjoner

Foot hevelse oppstår når små blodårer lekke væske. Dette er vanligvis på grunn av økt press, skade eller et lavt nivå av protein i blodet. Når kroppen merker at blodårene lekker, nyrene begynner å beholde mer natrium og vann. Dette fører til at fartøyene å lekke mer.

Mild foten hevelse

Mild foten hevelse kan være forårsaket fra stående, eller gjenværende i samme stilling over lengre tid. Det kan også være forårsaket av en diett som er for høy i natrium. Hos kvinner, kan foten hevelse være forårsaket av graviditet eller menstruasjonssyklusen.

Medisinering

Visse medisiner kan føre til at føttene til å hovne opp. Vasodilatorer, eller medikamenter som kan åpnes blodkar, er ofte en vanlig årsak til foten hevelse. Anti-inflammatoriske medikamenter kan føre frem til å svelle, så vel som legemidler som inneholder østrogen.

Utilstrekkelig lymfesystemet

Hensikten med det lymfatiske system er å fjerne overflødig væske fra vevet. Hvis det lymfatiske system er skadet, enn overskytende væske ikke kan dreneres, og ødem i føttene kan forekomme.

Hjertesvikt

Hjertesvikt oppstår når en av ditt hjerte nedre kammer unnlater å effektivt pumpe blod. Dette kan føre til at blodet til å sikkerhetskopiere i føttene og enn hevelse oppstår.