Digidexo.com

Hvorfor er fett dårlig for triglyseridnivåer?

Triglyserider er en type lipid forbindelsen, er de kroppens mest vanlige strukturelle form av fett. Triglyserider bør ikke betraktes som en iboende dårlig ting, det er bare når du har for mange triglyserider i deg blodet at de blir skadelig for deg helse. Kosten fett å bidra til blod triglyseridnivåer.

Misforståelse

Triglyserider faktisk er nødvendig for helsen og overlevelse av kroppen. Nittifem prosent av kroppens fettvevet består av triglyserider. Disse triglyserider fungere som en isolator og en lagringsdyktig energikilde blant andre vitale funksjoner.

Effekter av Forhøyede triglyseridnivåer

Den fare forbundet med triglyserider oppstår når en overskuddsmengde av triglycerider er til stede i plasma blodet. Forhøyede plasma triglyseridnivåer er assosiert med økt risiko for koronar sykdom og akutt pankreatitt.

Årsaker til Forhøyede triglyseridnivåer

Spise oversvømmelser kroppen din med en ny forsyning av drivstoff (kalorier). Kroppen omdanner nesten hver kalori den bruker ikke umiddelbart til triglyserider, slik at de kan lagres for senere bruk. Hvis du rutinemessig forbruke mer kalorier enn du forbrenner du kanskje har forhøyede mengder av triglyserider i blodet ditt.

Forebygging / løsning

I tillegg til å dempe kaloriinntaket for å unngå et stort overskudd av kalorier som da ville bli konvertert til triglyserider, også må du redusere din mengden av kosttilskudd triglyserider ved å avstå fra fet mat. Aerob trening er også gunstig for å redusere triglyseridnivåer.

Typer

Ikke alt fett er dårlig for triglyseridnivåer. Hydrogen trans og mettet fett er de som må unngås fordi de innføre kosttilskudd triglyserider inn i systemet ditt. Umettet fett derimot, som for eksempel omega-3-fettsyrer, er bra for hjertet helse.