Digidexo.com

Den beste måten å helbrede et sår

Den beste måten å helbrede et sår kan virke forvirrende med alle de produkter og teknikker som er tilgjengelige. Metoder nye og gamle for healing sår har blandet sammen skaper et virvar av teorier, medisiner og hjem rettsmidler. Riktig heling av huden kan oppnås med et minimum av pynte materialer eller metoder.

Rengjøring & Vedlikehold av Sår

Riktig stell og renhold er absolutter. De første minuttene etter å ha fått et kutt, skraper eller sårskader er avgjørende for hvor lang tid det vil ta for såret å riktig helbrede. Cool, rennende vann bør brukes på såret umiddelbart. Ingen såpe er nødvendig i dette første trinnet; faktisk, hvis såpe innføres i såret, kan bli betent område. Lys såpe eller alkohol kan brukes til å rengjøre rundt såret, kan støv eller partikler igjen i såret bli ryddet ut med en steril pinsett. Etter dette tannpleierutine vil vanligvis være nok til å bekjempe infeksjoner.

Blødning

Mindre kutt og sår vil vanligvis stoppe blødninger i løpet av få minutter (men det kan ta lengre tid hvis kuttet er i et område med en større konsentrasjon av blodårer, som hodet). Siden blødning videre renser et sår, noen ganger er det best å la såret å blø i et minutt eller to. Hvis blødningen ikke stopper, bør trykket påføres fra en steril klut. Ikke bruk en klut som kan være skitne --- dette vil gjeninnføre muligheten for infeksjon. Heve en arm eller et ben over nivået av hjertet vil ofte langsom blødning. Hvis gasen eller en klut skinn gjennom, bør ytterligere lag påføres i stedet for å plassere en ny duk mot såret. Gasbind kan fjernes når blødningen har sunket.

Bandasjer og salver

Bandasjer blir anvendt for å beskytte såret mot elementene; derimot, kan eksponering til luft fremskynde helbredelsesprosessen. Områder som normalt ikke blir skitne eller gni mot klær kan bli stående åpne. Andre områder bør dekkes. Anvende en antibiotisk salve vil ofte ha nytte helbredelsesprosessen. Slike salver opptre som en bandasje for å beskytte såret og holde det rent. Endre dressing ofte vil bidra til at healing skjer raskt og med et minimum av arrdannelse eller varig skade.