Digidexo.com

The Impact of Nutrition på koronar hjertesykdom hos kvinner

Koronar hjertesykdom (CHD) er den ledende dødsårsaken i amerikanske kvinner, og tilstanden har en uforholdsmessig stor innvirkning på deres liv. Likevel kan riktig ernæring, mosjon og regelmessige kontroller gå langt i å håndtere sykdommen.

Bakgrunn

CHD er forårsaket av en oppbygging av plakk - består av kolesterol, fett, kalsium og andre stoffer - i arteriene som omgir hjertet. Arteriene leverer blod til hjertemuskelen. Når blodårene blir smalere ved plakk eller blokkert av en blodpropp, som plakett gjør mer sannsynlig, hjertemuskelen fungerer dårlig eller slutter å fungere helt. Et hjerteinfarkt er resultatet.

Dødelighet

Nesten én av tre kvinner dør av en CHD-indusert sykdom, inkludert hjerneslag, hjertesykdom og hjerteinfarkt. CHD dreper flere kvinner årlig enn lunge og brystkreft kombinert.

Dårlig ernæring

Høye natrium dietter som inneholder store mengder transfett og mettet fett øke blodtrykket, noe som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt hos kvinner med CHD.

Diett

The American Heart Association anbefaler å spise en diett som inneholder frisk frukt, grønnsaker, fisk, nonfat eller lav-fett meieriprodukter og magre proteinkilder, inkludert soya, som hjelper senker kolesterol. Omega-3 fatty acid kosttilskudd anbefales også, enten i form av tran eller linfrø.

Røyking og alkohol

Kvinner som lider av CHD bør unngå sigaretter og alkohol. Tung drikking og røyking gjør at blodkarene til å forverres, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt.