Digidexo.com

Anafylaktisk sjokk Fra Niacin Symptomer

Niacin, også kjent som vitamin B3 og nikotinsyre, er en mye brukt behandling for høyt kolesterol. Anafylaktisk sjokk er en medisinsk betegnelse på en alvorlig og potensielt dødelig allergisk reaksjon på et stoff. Niacin terapi som vanligvis produserer uheldige bivirkninger, men bare sjelden fører til en pasient for å gå inn i anafylaktisk sjokk. Når den gjør det, men vel vitende om symptomene er nøkkelen til overlevelse.

Normale Niacin Side Effects

Niacin terapi vanligvis forårsaker en mild allergisk reaksjon, ifølge Mayo Clinic. Reaksjonen omfatter rødhet i huden, spesielt rundt ansikt, ører og nakke. Denne reaksjon skjer generelt ved begynnelsen av behandlingen, og når pasienten øker dosen. Kvalme, brekninger og diaré også oppstå ved starten av behandlingen.

Anafylaktisk sjokk Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, anafylaktisk sjokk fører nesten alltid pasientens hud til å bryte ut i elveblest, kløe, eller bli spylt eller blek. Ytterligere symptomer inkluderer pustevansker og en hoven tunge eller svelg, en svak eller rask puls, kvalme, oppkast eller diaré, svimmelhet og besvimelse.

Hvordan se forskjell

Ifølge Mayo Clinic, sjelden resulterer niacin terapi i anafylaktisk sjokk. Men fordi niacin bivirkninger og anafylaktisk sjokk har felles symptomer (spyles hud, kløende hud, kvalme, oppkast, diaré), kan det være vanskelig å se forskjell.

Timing kan være ett hint. Ifølge Mayo Clinic, kan spyle minke etter en uke eller to av behandlingen, slik at hvis den flushing som skjer i løpet av dette tidsrommet, er reaksjonen mer sannsynlig enn normalt. Hvis det er noen tvil, derimot, eller om flere symptomer er til stede, er det best å oppsøke lege.

Behandling Anafylaktisk sjokk

Personer som har alvorlig allergi ofte bære en adrenalin penn, en nødsituasjon injektor som demper symptomene på anafylaktisk sjokk. Hvis noen har hatt en alvorlig allergisk reaksjon, er en tur til sykehuset fortsatt nødvendig å sørge for at symptomene er borte for godt. Hvis personen er i anafylaktisk sjokk, men ikke har en adrenalin penn, ring 911; personen kan ha bare minutter eller mindre å leve uten medisinsk hjelp.

Allergi medisin

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienten være i stand til å redusere hud spylingen ved å ta en anti-inflammatorisk medikament på samme tid som den niacin, eller ved å ta et antihistamin omtrent 15 minutter før dosering.