Digidexo.com

Hva er anbefalt søvnvaner?

Hva er anbefalt søvnvaner?


Mens mange søvnproblemer krever medisinsk intervensjon, kan du være i stand til å forbedre kvaliteten på søvn ved ganske enkelt å forbedre dine søvnvaner. Men gå til en lege for å få legehjelp hvis du fortsatt har problemer med å gå i dvale eller å sove etter å ha tatt seg tid til å forbedre dine søvnvaner.

Hold deg på Schedule

Har en bestemt tid som du våkner opp og gå i dvale. Det er fristende å være oppe sent og sove i helgene, men dette har en negativ effekt på søvnkvalitet. Hvis du opprettholde en vanlig søvn tidsplan, vil du ikke bli fristet til å lur i løpet av dagen, en annen sove vane som kan redusere kvaliteten på søvn om natten.

Diet Matters

Telle tilbake fire til seks timer fra din planlagte sengetid. Fra da av, unngå krydret, fet og sukkerholdig mat, alkohol og koffein. Alle disse kan ha en negativ effekt på søvnkvalitet. Noen mennesker tror at alkohol bedrer søvnkvalitet, selv om det motsatte er tilfelle. Alkoholforbruket gjør gjøre det lettere å sovne, men som alkohol slites av gjennom natten, er du sannsynligvis til å våkne opp og har problemer med å gå tilbake til å sove.

Skape et godt miljø

Et rom som er for varmt eller kaldt gjør det vanskelig å sove. De fleste sover best i et kjølig rom, men eksperimentere for å finne den temperaturen som passer deg best. Søvn er lettest i et mørkt og stille plass, så bruk gardiner til å blokkere utelys. Hvis klokken har en digital ansikt, snu den slik at den ikke står overfor sengen. Hvis du ikke kan blokkere ut utvendig støy, eller du har problemer med å sove hvis det er for lavt, investere i en hvit støy maskin eller beroligende lyder, for eksempel havet eller en bekk, på CD eller digitale musikkfilen.

Forbered deg på Bed

Lag en søvn ritual som du kan gjøre hver kveld. Snart vil kroppen bli vant til programmet, noe som gjør det lettere å sovne. Inkluderer ting som et varmt bad, lesing for noen få minutter, journalføring eller å ha et lett måltid.