Digidexo.com

Mat Kombinere for Helse

Mat kombinere er en tilnærming til å spise som innebærer å skille bestemte matvarer ved måltid ganger for optimal absorpsjon og bedre fordøyelsen helse. Tilhengere av mat kombinere tro at enkelte matvarer er ikke kompatible med hverandre og spise dem sammen vil understreke fordøyelsessystemet. Denne troen er sentrert på den forståelse at ulike matvaregrupper ta forskjellige mengder tid å fordøye og og derfor kombinerer quick-fordøyelses matvarer med langsomme-fordøyelses matvarer vil forstyrre fordøyelses kjemi og føre til at gass, oppblåsthet og andre fordøyelsesproblemer.

Matvaregruppene

Tilhengere av mat kombinere divide matvarer inn i fire hovedgrupper: stivelse, kjøtt, nøtter og tørket frukt og frukt. Stivelse inkludere brød, korn og rotgrønnsaker som poteter. Flesh refererer til alle kjøtt inkludert fisk, egg og alle melkeprodukter. Linser, peanøtter, bønner er ikke inkludert i de ovennevnte grupper, fordi de begge er en stivelse og protein, naturens eget miscombined mat.

Etter mat kombinere tilnærming, kan disse fire gruppene ikke blandes sammen ved måltider. Med andre ord, kan frukten ikke spises med nøtter, kjøtt med poteter, brød med kjøtt eller nøtter og så videre. Ikke-stivelsesholdige grønnsaker, men er nøytral og kan spises i kombinasjon med en hvilken som helst av de ovennevnte grupper.

Digestive kjemi

Prinsippene for mat kombinere er best forklares gjennom fordøyelses kjemi. For fordøyelsen, stivelser må et alkalisk fordøyelsesmedium og proteiner krever et surt medium. Spise stivelse og proteiner er problematisk fordi syrer og baser nøytraliserer hverandre. Derfor, hvis en stivelse er spist med et protein, fordøyelse vil bli svekket, bremset eller stoppet. Den ufordøyd mat vil da gjære og brytes snarere enn fordøye, forårsaker et bredt spekter av fordøyelsesproblemer som oppblåsthet, gass og forstoppelse.

Grunnleggende reglene for riktig mat kombinere

Spise bare én type protein til et måltid og ikke kombinere protein med stivelse, fett eller frukt. Meloner bør alltid spises alene og ikke kombinere andre frukter med stivelse. Til slutt, unngå desserter etter måltider.

Non-stivelsesholdige grønnsaker som kan kombineres med alle andre matvarer inneholder brokkoli, brussle rosenkål, kål, blomkål, selleri, Chard, agurk, auberginer, salat, okra, paprika, rosenkål, hav grønnsaker og mest grønne greener.