Digidexo.com

Hva som forårsaker tap av matlyst?

Selv om manglende appetitt kan være en velsignelse hvis du prøver å gå ned i vekt, kan symptomer som vedvarer være en indikasjon på en alvorlig fysisk eller psykisk sykdom. Årsakene til tap av appetitt kan være midlertidig eller langvarig og omfatter medisinske tilstander, virusinfeksjoner og behandlinger for kroniske sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og Drugs.com om årsakene til tap av appetitt.

Stress

Emosjonelt stress hjemme eller fra jobb kan føre til at du mister appetitten eller glemme å spise under spesielt stressende hendelser.

Depresjon

Klinisk depresjon kan føre til at du mister appetitten på grunn av endringer i nivåene av nevrotransmittere i hjernen som utløser sult.

Medisiner

Medisiner som brukes til behandling av migrene, kan høyt blodtrykk, depresjon, angst og cellegift for kreft føre til tap av appetitt og kvalme.

Graviditet

I løpet av de første ukene av svangerskapet, kan du miste appetitten, spesielt for visse typer matvarer som kan skade deg eller barnet ditt, for eksempel koffein og kjøttpålegg.

Tett nese

Tett nese allergi, bihulebetennelse eller forkjølelse kan føre til at du midlertidig mister luktesans og appetitten.

Luftveisinfeksjoner

Luftveisinfeksjoner som influensa og akutt bihulebetennelse kan føre til at du mister appetitten for flere uker og kan føre til vekttap.

Gastroenteritt

Gastroenteritt forårsaket av forurenset mat eller vann og kan forårsake tap av appetitt, diaré, oppkast og magekramper.