Digidexo.com

Hva er bra for et sunt leveren?

Hva er bra for et sunt leveren?


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Dens funksjoner er avgiftning, metabolske prosesser, syntesen av proteinet, hormonproduksjon, glykogenlagring, og nedbrytning av røde blodceller. Mens det er flere godt omtalte faktorer som kan forårsake leverskader --- spesielt stort inntak av alkohol, narkotikamisbruk og et dårlig kosthold --- det er også nok av ting du kan gjøre for å bidra til å fremme helsen til denne vitale organ.

Sunt kosthold

Fordi leveren spiller en avgjørende rolle i fordøyelsen, bør det ikke være overbelastet i avgifte hva du spiser. Matvarer som ikke er bra for leveren inkluderer stekt mat, mettet fett, hvitt sukker, hvitt mel, delvis hydrogenert fett, brus, alkohol og overdreven protein. Spise naturlig mat i stedet for bearbeidet mat som inneholder kunstige ingredienser som leveren har å bryte ned.

Liver-sunn mat inkluderer epler, artisjokker, nøtter, kaldt vann fisk (som laks og makrell), hvitløk, løk, rosenkål, linfrøolje og sesamfrø. Også, i stedet for å bruke usunne sauser som ketchup (som inneholder høye nivåer av sukker og mais sirup), velger levervennlige sauser som frisk salsa, surkål, sitronsaft eller persille.

Kosttilskudd

Du kan også henvende seg til ulike kosttilskudd, inkludert bete rot (beta vulgaris), en juice som hjelper rense leveren; S-adenosyl-L-metionin (samme), et næringsstoff som hjelper bekjempe forhold som svak lever, skrumplever, Gilbert syndrom og kolestase; melk tistel (Silybum), en urt som hjelper avgifte og regenerere leveren; artisjokk, som har egenskaper som bidrar til lavere kolesterol og beskytte lever forbindelser; gurkemeie, som fremmer enzym avgiftning og er anti-inflammatorisk; alpha lipoic syre, som bidrar til å fremme avgiftning og beskytter mot skader; løvetann, som bidrar til å forbedre fordøyelsen og hjelpemidler i galle flyte fra leveren; og lakris ekstrakt, som bidrar til å beskytte mot skader og forbedrer immunforsvaret.

Toksiner

En annen måte for å fremme en frisk lever er å unngå giftstoffer, som er tilstede ikke bare i maten vi spiser, men også i Styrofoam og plastbeholdere og kopper mat er ofte serveres. Disse toksiner er antatt å ha evnen til å henge seg opp celler av de matvarer seg, noe som fører til deres forbruk og mulige skader på leveren. Plantevernmidler er også viktige kilder til giftstoffer som ikke kan fjernes helt ved å bare vaske matvarer. Oppsøke økologisk mat som er dyrket og produsert i plantevernmiddel frie miljøer.