Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av kål

Ernæringsmessige verdien av kål


Enten terninger for coleslaw eller brukes som en wrap for en kjøttdeig, tomat og løk blanding, er kål en allsidig grønnsak å oppbevare i kjøleskapet. Selv om preferanse for sin smak kan trenge å bli kjøpt, kan kål bidrar til en sunn diett på grunn av sin evne til å levere et betydelig antall av næringsstoffer i en enkelt porsjon.

Grunnleggende ernæring

En kopp hakket, rå kål inneholder bare 22 kalorier, noe som gjør denne maten nyttig hvis du følger en lav-kalori diett. Den porsjon har også 1.1 gram protein, 5.2 gram karbohydrater, 2,9 g sukker, 2,2 gram fiber, og nesten ingen fett. Fiberinnholdet er spesielt bemerkelsesverdig, da det gir ca 6 prosent av den anbefalte daglige mengden av fiber for menn og om lag 9 prosent av det anbefalte daglige beløpet for kvinner. Fiber fremmer regelmessig avføring og kan gjøre at du føler deg mer full etter å ha spist.

Vitamin K og folat

Kål inneholder flere vitaminer, men det er rikeste i vitamin K. En kopp hakket kål har 67,6 mikrogram vitamin, som står for om lag 75 prosent av den anbefalte kosten kvote for menn og kvinner. Vitamin K er verdifull for sitt bidrag til blodpropp. De 38 mikrogram folat i en kopp hakket kål gi nesten 10 prosent av det anbefalte daglige beløpet for voksne. Folat bidrar til cellevekst og er spesielt verdifullt for kvinner som kan bli gravide.

Vitamin C

Kål er en verdifull kilde til vitamin C. En kopp hakket kål har 32,6 milligram av dette vitaminet, som har fordeler som å styrke immunforsvaret. Per kopp, kvinner får 43 prosent av den anbefalte kosten godtgjørelse av vitamin C og menn får 36 prosent. Kvinner som er gravide eller ammer trenger en økt mengde av dette vitaminet, men en kopp kål gir fortsatt 38 prosent av den anbefalte kosten kvote for gravide kvinner og 27 prosent for ammende kvinner.

Være oppmerksom på Forberedelse

Overall, kål kan bidra positivt til et sunt kosthold. Vær på vakt, men av hvordan du forberede denne grønnsak. Blande den med majones signifikant øker parabolens kalorier og fett. Salting kål mens matlaging det kan bidra til å kutte sin sterke smak, men denne tilnærmingen legger også en betydelig mengde natrium i kostholdet ditt. Bare en teskje salt, for eksempel, gir mer natrium enn du bør spise for en hel dag.