Digidexo.com

Hva er årsaken til varmeintoleranse?

Hva er årsaken til varmeintoleranse?


Varme intoleranse er en kronisk følelse av å være for varm når eksterne temperaturen stiger. Varme intoleranse fører ofte flushing, overoppheting av huden og som overdreven svetting. Denne tilstanden går utover vanlig ubehag med varmen oppleves av folk flest. Det er vanligvis forårsaket av svekket regulering av kroppens indre temperatur og forverres av høye utetemperaturer.

Amfetamin og koffein

To av de mest vanlige årsaker til varme intoleranse er amfetamin og koffein. Amfetamin, som appetittdempende, og koffein er sentralstimulerende midler som øker kroppens stoffskifte. Økt metabolisme fører til økt blodstrøm, noe som fører til at huden til å overopphetes og produserer overdreven svetting. Som utenfor temperaturen stiger, blir dette overoppheting mer alvorlig, forårsaker symptomer på varmeintoleranse. Hvis du opplever varme intoleranse, prøve å kutte ned på koffein inntak, eller be legen din om eventuelle nye resepter du tar, som kan inkludere amfetamin.

Hypertyreose

En annen vanlig årsak til varmeintoleranse er hypertyreose. Hypertyreose er en tilstand forårsaket av en overaktiv skjoldbruskkjertel som produserer overflødig thyroid hormon. Overflødig thyroid hormonproduksjon kan føre en person til å føle seg konstant varm og svett, og ofte fører til andre symptomer som hjertebank, vekttap, muskelsvakhet og tretthet. Hvis du opplever en kombinasjon av disse symptomene, spør legen din om å få sjekket for hypertyreose.

Multippel sklerose og andre kroniske betingelser

Mange kroniske tilstander, inkludert multippel sklerose, er negativt påvirket av høye utetemperaturer. Ankomsten av sommeren kan bety en forverring av symptomene, som kalles pseudoexacerbation. Denne form for varme intoleranse kan ikke forårsake tradisjonelle symptomer som overoppvarming og overskytende svette; heller, ofte manifesterer det rett og slett som en økning i alvorlighetsgraden av symptomene vanligvis forårsaket av tilstanden.

Menopause

Mange kvinner går gjennom overgangsalder opplever varme blinker og varmeintoleranse. Hetetok- kan variere fra en knapt merkbar følelse av varme til en varmeøkning som resulterer i rikelig svette. Noen kvinner opplever varmeintoleranse, i tillegg til, eller i fravær av varme blinker. Varme intoleranse i menopausal kvinner vanligvis manifesterer seg som en kronisk følelse av å være for varm, selv om vinteren. Men symptomene på varme intoleranse forsvinner vanligvis i løpet av to år.