Digidexo.com

Tegn og symptomer på premenopause

Premenopause er tidsrammen frem til overgangsalderen, noe som medførte en kvinne slutter å produsere egg og hennes periode er avsluttet. Denne fasen kan vare opp til 10 år før overgangsalderen, men den gjennomsnittlige lengden på premenopause er fire år. Når en kvinne har hatt 12 sammenhengende måneder uten en periode, perimenopause ender og overgangsalder begynner. Tegn og symptomer på premenopause er svært lik de tegn og symptomer på overgangsalder.

Symptomer

Tegn og symptomer på premenopause er hodepine, nattesvette, hetetokter, hjertebank, tretthet, tørrhet i skjeden, urinveisproblemer, bentap, søvnløshet, vektøkning, uregelmessig menstruasjon, endringer i kolesterolnivå, irritabilitet, angst og depresjon.

Årsaker

Under premenopause, kroppen produserer mindre progesteron og østrogen. Disse lavere hormonnivåer er ansvarlig for tegn og symptomer som mange kvinner føler seg under premenopause og overgangsalder.

Tidsramme

Tegn og symptomer på premenopause ofte vises i en alder av førti, men kan starte så tidlig som i trettiårene. Utbruddet av symptomene avhenger av en rekke ting, inkludert din genetiske historie.

Behandling

Oral contraceptive, terapi ved hjelp av progestin, og endometrial ablasjon kan bidra til å lindre symptomene på premenopause.

Hjem Rettsmidler

Mosjon, praktisere stress reduksjon og spise godt balansert, lav-fett, høyt fiber måltider kan bidra til å roe noen av symptomene på premenopause. Spesielt, kan alkohol og koffein fremheve hetetokter.