Digidexo.com

Enkle karbohydrater og deres effekt på kolesterolnivået

Enkle karbohydrater og deres effekt på kolesterolnivået


Hvis du tror enkle midler bra, dette er ikke tilfelle når det gjelder karbohydrater. Ideelt sett burde 55 til 60 prosent av det daglige matinntaket være karbohydrater. Likevel, det er komplekse karbohydrater som du ønsker å konsumere å positivt påvirke kolesterolet.

Enkle karbohydrater

Enkle karbohydrater er rett og slett sukker. Du finner dem i kaker, donuts, brownies, kaker, godteri barer, brus, noen korn, honning, sirup og mer. Disse matvarer inneholder ikke mange vitaminer eller mineraler, så overskytende kan bli lagret som fett.

Komplekse karbohydrater

Du vil finne komplekse karbohydrater i frukt, hele korn brød, brun ris, grønnsaker, spaghetti nudler og mer. Siden disse har vitaminer og mineraler, de er mer nyttig for kroppen din og bli brukt opp. Men selv et overskudd av komplekse karbohydrater kan lagres som fett.

Triglyserider

Eventuelle overskytende karbohydrater, fett eller protein kan bli omgjort til triglyserider (fettstoffer) og få pakket bort på kroppen. Men siden enkle karbohydrater har flere kalorier per bit, kan de bidra til vektøkning og forhøyede triglyserider. Triglyserider er en del av ditt kolesterol poengsum. Et lavere antall (mindre enn 150 mg / dl) er oppmerksom på.

Fruktose og sukrose

Fruktose og sukrose er to enkle sukkerarter. Ifølge et nyhetsbrev publisert av Palo Alto Medical Foundation, kan disse to typene øke low-density lipoproteiner (LDL). Ldls er det dårlige kolesterolet typen som hever kolesterol score og linjer koronararteriene med plakk.

Insulinresistens

Å spise enkle karbohydrater kan øke din sjanse for å bli insulinresistent. Insulinresistens er diagnostisert når du oppfyller visse kriterier. Kriterier inkluderer å ha en midje over 40 inches eller å ha meget få høy-tetthets lipoproteiner (HDL), som er en god type av kolesterol, og andre.