Digidexo.com

Hvilke sykdommer Betyr Asbest Årsak?

Hvilke sykdommer Betyr Asbest Årsak?


Vanlige asbest-forårsaket sykdommer er mesothelioma, asbestose og lungekreft. Asbest er vanligvis ikke farlig, men når du er i en forstyrret eller oppløst tilstand blir det en støv som er lett inhalert. Snakk med legen din dersom du opplever noen av disse tegn eller symptomer etter eksponering for asbest.

Sykdommer

Asbestose er en progressiv sykdom som resulterer i alvorlige betennelser og irritasjon i lungene. Sykdommen kan være potensielt dødelig, og har ingen symptomer i det hele tatt. Mesothelioma er en sjelden kreft som påvirker slimhinnen i de fleste av de indre organer. Mesothelioma er delt inn i fire forskjellige typer. Pleural ondartet mesothelioma påvirker bare lungene, peritoneal påvirker vevet i magen, perikard påvirker hjertet og mesothelioma i tunical vaginalis vises i testiklene.

Årsaker

Asbestose er forårsaket av inhalering av fibrene i asbest. Immunceller forsøker å bryte ned asbest, men mislykkes på grunn av lengden av fiberen. Kjemikaliene som er ment å ødelegge asbest lekke inn i alveolene i lungene og forårsaker arrdannelse. Den eksakte årsaken til mesoteliom er ukjent, men det antas å være knyttet til genetikk og asbest. De fibre av asbest er ikke de eneste årsaker lungekreft, men starte kreft i noen tilfeller.

Symptomer

Symptomer på asbest-relaterte sykdommer vanligvis ikke skje før 20 til 30 år etter eksponering. Symptomer på mesothelioma inkluderer kronisk hoste, kortpustethet, muskelsvakhet, vekttap og væske bygge opp i lungene. Peritoneal mesothelioma kan føre til smerter og hevelse i magen samt uforklarlig vekttap. Lunge kreft symptomer som anemi, hes hoste, sterke brystsmerter, hoste opp blod, tretthet og vekttap. Asbestose ofte vist symptomer som inkluderer konstant hoste og tungpustethet, tetthet i brystet og kortpustethet.

Behandlinger

Behandling for lungekreft omfatter typisk en kombinasjon av kjemoterapi, kirurgi, og i noen tilfeller stråling. Operasjoner for å fjerne væske fra brystet og fôr fra organer er vanlige behandlinger for mesothelioma. Kjemoterapi er også brukt til å drepe kreftceller og stråling hjelpemidler når målretting spesifikke områder. Ingen behandling vil reversere effekten av asbestose slik behandling fokuserer på opphør av utviklingen av sykdommen og lindring av symptomer. Røykeslutt og vaksinasjoner brukes til å forebygge lungeinfeksjoner som kan føre til lungebetennelse og influensa.

Forebygging

Unngå å puste asbest på arbeidsplassen eller hjemme er avgjørende for å forebygge disse sykdommene. Følg alle eventuelle sikkerhetsforanstaltninger skissert av din arbeidsgiver for eksempel på seg en ansiktsmaske. Vær spesielt nøye med å holde seg borte fra asbest som er oppløses eller skadet, så dette er når asbest er mest sannsynlig å bli sluppet ut i luften. Snakk med legen din om andre ting du kan være i stand til å gjøre for å redusere risikoen.