Digidexo.com

Carb telling guide

Hvis du har valgt å gå på en lav-karbo diett eller redusere karbohydratinntaket, sjansene er du trenger å telle karbohydrater i alle måltider. Reading etiketter og veier karbohydrat-inclusive mat er en god start. Men, vil du også trenger å vite hvordan karbohydrater virker, hvilke som er bedre for deg enn andre, og hvordan å inkludere gode karbohydrater i måltidet plan.

Hvordan Karbohydrater Work

Før du begynner å telle karbohydrater, bør du forstå hvordan de fungerer. Karbohydrater gi brensel for kroppen. Leveren bryter dem ned til formen glukose, som deretter absorberes i blodstrømmen. Kroppen bruker deretter glukose for energi. Karbohydrater kan finnes i naturlige og syntetiske sukkerarter, stivelser, frukt, grønnsaker, helkorn og til og med kjøtt. Den Akseptabel Macronutrient Distribusjon av karbohydrater i kroppen din er 45 til 65 prosent av kaloriene. For eksempel, hvis du spiser en 2000 calorie per dag diett, 900 til 1300 kalorier bør bestå av karbohydrater.

Good vs Bad

Selv om karbohydrater er nødvendig, litt karbohydrater er bedre for helsen enn andre. Enkle karbohydrater er stort sett begrenset til sukkere som fruktose, maltose og laktose. De gir energi til kroppen din nesten umiddelbart fordi de ikke ta lang tid for leveren å bryte ned til glukose. Men energinivået fra disse karbohydrater krasje så fort de pigg. Det er derfor det er foreslått å spise komplekse karbohydrater fra korn, frukt og stivelse. Komplekse karbohydrater gir vedvarende energi fordi de også ofte inneholder kostfiber som sinker i nedbrytningsprosessen. Disse komplekse karbohydrater bør utgjør det store flertallet av karbohydrat inntaket.

Utvikling av Plan

Ved å forstå hvordan karbohydrater arbeid og det gode versus dårlige karbohydrater, kan du opprette en daglig måltid plan for å spre ut din carb inntaket. Ved å lese mat etiketter, kan du beregne hvor mange kalorier komme fra karbohydrater. Det er best å spise mer karbohydrater i begynnelsen av dagen for å gi energi når du trenger det mest. Ta hensyn til at mengder gram ikke nødvendigvis lik mengden karbohydrater i et element. Ett gram av kornene kan være 50 prosent komplekse karbohydrater, men ett gram av raffinert sukker er 100 prosent enkle karbohydrater.