Digidexo.com

Guide til en lav glykemisk diett

Det virker som om det er en ny diett eller spise plan i avisene, på TV eller på nettet hver dag, får vår oppmerksomhet før vi selv vet hvordan det fungerer og hvordan det fordeler kroppen. Dette gjør det vanskelig å avgjøre hvilke spise plan er riktig for deg. En plan blir returnert rundt i dag er lav glykemisk diett. Hva er det, hvordan fungerer det og hva vil det gjøre for deg?

Glykemisk indeks

Etter maten du spiser kommer inn i tarmen, kroppen bryter det ned, og slipper glukose eller sukker, i maten. Kroppen krever insulin for å behandle dette sukkeret, og mengden insulin som trengs er målt ved hjelp av glykemisk indeks (GI). Hver mat har en GI verdi på en skala fra en til 100 kr.

Høy glykemisk mat

Matvarer som brytes ned raskt og flom kroppen din med mye glukose krever mye insulin for å behandle dem. Disse matvarer er kalt høy glykemisk mat. Disse inkluderer stekt mat, de fleste brød og korn, bananer, tørket frukt, fruktjuice, stivelsesholdige rotfrukter, bearbeidet kjøtt, full-fett meieriprodukter, de fleste alkoholholdige drikker og godteri. En mat med en indeks over 70 regnes som høy glykemisk.

Lav glykemisk mat

Matvarer som brytes langsomt ned og gi en jevnere flyt av glukose i kroppen din krever mindre insulin for å behandle. Disse er lav glykemisk mat, og de inkluderer mest magert kjøtt, fisk og sjømat, de fleste hele frukter og grønnsaker, hele korn brød og korn, bønner, brun ris, egg, magre meieriprodukter, sukkerfrie drinker og magre sauser . Mat med en GI under 55 anses lav glykemisk mat.

Goal of the Diet

Målet med en lav glykemisk diett er å gi kroppen din med en langsom og jevn nivået av glukose fra mat, slik at insulinnivået til å holde seg lav og balansert. Dette bidrar til å gjøre fordøyelsen mer effektiv og kaster ikke kroppen til stress. Denne naturlige regulering av insulin er derfor en lav glykemisk diett anbefales for diabetikere.

Vitenskapelige studier

Studier av Dr. David Jenkins ved University of Toronto og Dr. Mark Pereira ved University of Minnesota, separat både publisert i Journal of American Medical Association, har vist at lav glykemisk diett er effektive i å hjelpe til å kontrollere og forebygge diabetes . Dr. Jenkins 'studie sammenlignet en lav glykemisk diett til tradisjonelt anbefalte fiberrikt kosthold, og fant det å være bedre i kampen mot diabetes symptomer. Dr. Pereira oppdaget at en lav glykemisk diett var mer vellykket i kampen mot diabetes enn en lav-fett diett.

Vekttap

Mange kommersielle dietter, som Sugar Busters og South Beach Diet, bruker denne grunnleggende ideen. Deres suksess kommer ikke bare fra å spise lav GI matvarer, men også gjennom å begrense kalorier. Studier har ikke vist at disse diettene er noe mer effektive for vekttap enn noen annen kaloribegrensende diett. Men noen hevder at matvaner vedtatt i en lav glykemisk diett har en bedre sjanse til å holde vekten nede.