Digidexo.com

Definisjon av en Old World Disease

Definisjon av en Old World Disease


Old World sykdommer er sykdommer som var i Europa før oppdagelsesreisende og erobrere utvidet til den nye verden og brakte disse sykdommene med dem. En gang i den nye verden, disse sykdommer som kopper og syfilis desimert innfødte befolkninger som ikke har immunitet besatt av de oppdagelsesreisende.

Historie

Før Columbus ekspedisjon i 1492, hadde den gamle og nye verdener sjelden gang kommer i kontakt. Hver hadde sine egne sykdommer og plager, men i Europa sykdommer hadde blitt florerer i århundrer, og mange av innbyggerne utviklet immunitet eller i det minste toleranser til disse sykdommene. Columbus og conquistadorene som utforsket den nye verden brakte med seg nye sykdommer som feide gjennom Amerika. Når europeerne begynte koloniseringen og i samspill med de indianske befolkninger, sykdommer igjen spre seg raskt og ble utføring indianar bestander så sent som det 19. århundre.

Typer

Det finnes mange typer av Old World sykdommer som ble brakt til Amerika fra Europa. En av de mest ødeleggende var kopper, som ble introdusert via de spanske og portugisiske conquistadorene og herjet Aztec og Inka-populasjoner. Yellow Fever hadde et stort utbrudd i Philadelphia mellom 1793 og 1822 første tilfellene av sykdommer ble sporet til det 16. århundre etter de spanske erobringer. En vaksine ble utviklet på 1920-tallet.

Effekter

Old World sykdommer har hatt en enorm effekt på bestander av innfødte kulturer i Nord-og Sør-Amerika siden de først ble introdusert. Ifølge Aztec-History.com., Sykdommer som kopper utryddet 25 prosent av den innfødte Aztec befolkningen. Indianske befolkningen i USA var desimert av sykdommer som kopper; anslagsvis 30 prosent av sin befolkning gikk tapt, ifølge Historylink.org.

Progresjon

Mange av de gamle verden sykdommer som herjet Amerika er fortsatt utbredt i mange under utviklede land som ikke har tilgang til god hygiene og medisin som har fjernet mange av de sykdommer i USA Bubonic plakk, tuberkulose og andre sykdommer fortsatt drepe hundrevis av mennesker hvert år, til tross for tilgjengeligheten av medisinen. I USA har kopper blitt eliminert takket være en vaksine, men det er fortsatt bekymring for en vaksine-resistent stamme blir brukt som et biologisk våpen.

Betraktninger

Det er mange Old World sykdommer som ble introdusert til de innfødte befolkningen i Amerika som ikke har de dramatiske konsekvensene av kopper. Seksuelt overførbare sykdommer som syfilis og gonoré samt tyfus og kolera utbrudd fortsatte inn i slutten av det 19. og 20. århundre. Sporadiske utbrudd fortsette å skje i USA, men er vanligvis håndteres av lokale og statlige medisinske byråer og, til tider, Centers for Disease Control.