Digidexo.com

Hva er reglene for ingen carb dietter?

Lav-karbohydrat dietter er en populær måte å miste vekt og føler sunnere. Mens noen karbohydrater kan føre til negative effekter på helsen vår, er det viktig å forstå at noen karbohydrater er nødvendig for at kroppen skal fungere på riktig måte.

Ingen Carb vs Low Carb

Mange dietter fokusere på reduksjon av karbohydrater. Ved å redusere mengden av karbohydrater som en forbruker, kan vekttap oppnås i mange tilfeller. Imidlertid opprettholde en no-carb diett - en som helt forbyr forbruket av alle karbohydrater generelt - er ikke sunt. Mens det er sant at noen former for karbohydrater kan være skadelig for helsen vår, er det andre som gir viktige næringsstoffer og energi som ikke kan finnes i ikke-carb matvarer.

Noen karbohydrater er nødvendig for kroppen å oppnå optimal funksjon og utgang. Staving av alle karbohydrater kan føre til at du føler kjøre ned, trøtt og syk samlet.

Hva er fordelene med overvåkings Karbohydrater?

Overvåking og å redusere mengden av noen karbohydrater har vist helse og vekttap fordeler. Ved å kutte ut mange junk mat, som ofte er ernæringsmessig nedlagte og full av raffinert sukker og strippet korn, trans-og mettet fett, kan man lykkes miste vekt mens resterende fornøyd, noe som gir vekttap en sjanse. Redusere noen former for karbohydrater i kosten kan også avverge visse sykdommer som hjertesykdommer og diabetes.

God Carb vs Bad Carb

Den karbohydrater som må begrenses er "dårlige" karbohydrater, ikke "gode" karbohydrater. Bad karbohydrater består av ting som hvitt mel, hvit ris, sukker, høy fruktose mais sirup og hvite poteter.

Disse matvarer er ofte fratatt sine næringsstoffer før de blir bakt inn i cookies og kaker, brød, pasta og blandet inn brus. Fjerne den ernæringsmessige del av kornet later ingenting, men junk for kroppen å fordøye.

Tenk deg en sunn salat, fylt med fargerike grønnsaker og sunne fettfattig ost og magre proteiner som kylling bryst. Nå forestille seg at sunn salat, som var full av essensielle næringsstoffer, mineraler, vitaminer og fiber, er tømt fra bollen. Alt som er igjen er en porsjon fet ranch dressing.

Når vi fjerner skrog og fiber fra korn, er vi egentlig gjør dette. Vi fjerner alle de viktige gode-for-deg ting og la den eneste bak det var ikke så bra for oss i første omgang - de stivelsesholdige karbohydrater.

"Good" karbohydrater er ting som hele korn hvetemel og produkter laget av det (som brød og pasta) og hel-korn brun ris. Disse matvarer inneholder karbohydrater, men de inneholder også fiber og andre næringsstoffer som ble strippet ut av sine "hvit" kolleger.

En diett rik på magre proteiner, frukt, grønnsaker, magre meieriprodukter og "gode" karbohydrater er både sunt og imøtekommende av vekttap.

Matvarer for å unngå

På en lav-karbo diett, må mat som kjeks, paier, kaker, bakverk, hvit pasta, poteter, hvitt brød og ris, brus, fruktjuice og godteri unngås. Disse matvarer er høy i raffinert korn og sukker, som er høy i karbohydrater, og gir lite ernæringsmessige fordeler.

Foods å nyte i moderering

Moderasjon er nøkkelen til å holde vekten av i fremtiden. Mens en diett som er svært lav i karbohydrater kan fungere for innledende vekttap, mange mennesker har en hard tid å holde seg til de harde dietetiske krav som kommer sammen med den.

Nyter mat som hele frukter, søte poteter, korn som quinoa og bygg, helkorn, og selv nøtter og frø kan nytes på en daglig basis i moderate mengder.

Ved spesielle anledninger som bryllup eller bursdag, kan en liten bit av kaken nytes, så lenge det ikke er en vane som er foreviget på en daglig, eller ukentlig, basis.

Mat å spise i overflod

Magre proteiner som laks, reker, kylling bryst, kalkun og magert storfekjøtt og svinekjøtt kutt, sammen med dype-farget grønnsaker som Romaine salat og grønnkål, bør gulrøtter, rødbeter, tomater, paprika, auberginer, squash og zucchini nytes i overflod. Disse matvarer er alle lav i samlede karbohydrater og gir en god ernæringsmessig punch. Stek dem i olivenolje og hvitløk for en smakfull godbit. Magre meieriprodukter som yoghurt, melk og ost bør også nytes.

Betraktninger

Hvis du begynner en lav-karbo diett for å gå ned i vekt, bør du oppsøke lege først. Å miste vekten under tilsyn av lege er alltid anbefalt. Sørg for å inkludere daglig mosjon i din rutine for maksimale resultater og helsemessige fordeler.