Digidexo.com

Viktigheten av Kolesterol Ratio

Viktigheten av Kolesterol Ratio


Selv om helsepersonell er enige om at kolesterol ratio tilbyr informasjon om risikoen for hjertesykdom, er analyse av ytterligere data anbefales.

Betydning

Kolesterol-forholdet blir utledet ved å dividere high-density lipoprotein (HDL) kolesterol inn i total kolesterol lesing. HDL tar kolesterol fra blodet, branding det "gode" kolesterolet. Avhengig av kilden, varierer en sunn forhold fra 4-til-1 til 5-til-en. Konsultere legen din vil avklare forholdet som er best for deg.

Betraktninger

Kolesterol-forholdet har sine begrensninger. Det tar ikke i betraktning low-density lipoprotein (LDL), som bringer kolesterol i kroppen. Hvis LDL, regnes som "dårlig" kolesterol, bygger seg opp i blodårene, kan det føre til et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Oppløsning

Det er ideelt å teste HDL, LDL og total kolesterol for en fullstendig analyse. LDL kolesterol bør være under 70 hvis du er på spesielt høy risiko for helseproblemer, under 100 hvis du har høy risiko, og under 130 hvis du ikke er høy risiko. HDL bør være større enn 45. Din total kolesterol bør være under 200 hvis du er mer enn 21 år gammel, og det bør være under 170 hvis du er 20 år eller yngre.