Digidexo.com

Infusjonssett Instruksjoner

Insulinpumper leverer en langsom, konstant tilførsel av hurtigvirkende insulin via en slange og nål konfigurasjon kalles et infusjonssett. Diabetikere om insulinpumpebehandling må erstatte denne infusjonen satt minst én eller to ganger i uken. De fleste insulinpumpeprodusenter også gjøre infusjonssettene som arbeider med sine pumper, og de alle ser litt annerledes ut. Men feste, grunning og sette inn et infusjonssett følger mye den samme fremgangsmåten uansett hvis pumpen du bruker.

Infusjonssett Instruksjoner

•  Vask hendene med såpe og vann.

Rens området flekk på kroppen din hvor du vil sette inn nålen (vanligvis i nedre mage området) med en alkohol prep pad.

Fjern nålehetten fra reservoaret og skru den gjengede hette på en ende av infusjonssettet på den åpne ende av reservoaret.

Sett pumpen i priming-modus, og prime infusjonssettet inntil en dråpe eller to av insulin kommer til syne på tuppen av nålen på infusjonssettet. Pass på at ingen luft blir igjen i slangesettet.

Fjern baksiden fra den selvklebende lapp rundt infusjonssettet nål.

6. Fjern beskyttelseshetten fra infusjonssettet nål.

Sett nålen rett inn i kroppen din, holder huden på innstikkstedet stram med to fingre på den ledige hånden som du gjør det. Du kan manuelt sette nålen eller bruke en fjærbelastet pinne injektor.

Gni rundt limet patch for å sørge for at det sikrer fast til huden din.

9. Påfør en sikring dressing over innstikkstedet, hvis du ønsker det.

Hint

  • Hvis du ser noen luftbobler i slangen, trykker lett på å sørge for at de stiger til nålen av infusjonssettet. Deretter prime med litt mer insulin for å tvinge luften ut.
  • Hvis du er kvalm om nåler, kan ved hjelp av en nål injektor være svært nyttig. Det gjør plassere nålen veldig rask, og ofte mindre smertefull.
  • Infusjonssettet kommer også med plastlokk; Hvis du trenger å koble fra slangen midlertidig fra innstikkstedet, kan du ta tak i senterdelen av området og skru og komprimere den til å fjerne den. Deretter erstatte den med plasthetten før du er klar til å erstatte slangen.
  • Dette er generelle instruksjoner. Referer til innsetting instruksjonene som følger med infusjonssettet for å være sikker på riktig bruk.
  • Unnlater å følge skikkelig produsentens instruksjoner for innsetting kan føre til feilaktig levering av insulin og / eller infeksjon på innstikkstedet.
  • Vaske hender og klargjøring av tomten med alkohol er viktig for å bidra til å unngå smitte på innstikkstedet.
  • Sjekk blodsukkeret omtrent en time etter at en ny infusjonssett. Hvis blodsukkeret stiger for raskt, kan det være et tegn på at infusjon nålen ikke er riktig plassert.