Digidexo.com

Hvordan Beregn Dager i en menstruasjonssyklus

Beregning av menstruasjonssyklusen er viktig for helsen din for en rekke årsaker. Hvis du prøver å bli gravid eller bekymret om reproduktiv helse eller annen grunn, vil legen din ønsker å vite hvor lang syklusen din er. En sunn syklus kan vare alt 23-35 dager; hvis syklusen din er betydelig lenger eller kortere enn dette området, er det en god idé å konsultere med en gynekolog for å utelukke potensielle helseproblemer. Men, for å måle om syklusen din er unormal, må du vite hvordan du skal beregne hvor lang syklusen.

Bruksanvisning

begynner å telle den første dagen av blødning; Dette er kjent som "syklus dag en." Noter datoen på en kalender eller notatblokk, slik at du husker den bestemte datoen.

Fortsett å telle til den første dagen i neste menstruasjon, eller den neste "syklus dag én." Antall dager i mellom hver "syklus dag én" er lengden av menstruasjonssyklusen. For eksempel, hvis din periode begynner 1. januar, og din neste periode begynner 28. januar, er lengden på syklusen 27 dager.

Gjenta denne fremgangsmåten i fire til fem sykluser, for å markere den første dagen av blødning hver måned som det punktet at tellingen skal nullstilles. Bruk dette settet for å finne din gjennomsnittlige menstruasjonssyklus lengde; Dette gjennomsnitt vil være mer nøyaktig enn ganske enkelt å telle lengden av en syklus.

Tips og advarsler

  • Samtidig som de vet menstruasjonssykluslengden er en god måte å holde et øye for potensielle helseproblemer, er det viktig å huske at en viss variasjon fra kvinne til kvinne er normalt og sunt, og bør ikke være grunn til bekymring mindre legen din råder deg annerledes.
  • Menstruasjonssykluslengden kan endre; hvis du merker at perioder blir mer hyppig eller sjelden, er det en god idé å gjenta denne prosessen for å verifisere at sykluslengden er fortsatt innenfor normalområdet.