Digidexo.com

Høy Fiber Foods & Barn

Høy Fiber Foods & Barn


Fiber, som er et karbohydrat som ikke kan fordøyes, er en viktig del av en sunn diett for barn. Det er to typer av fibre, oppløselige og uoppløselige. Løselig fiber delvis oppløses i vann og senker kolesterol, mens uløselig fiber manglende evne til å oppløses i vann hjelper til med forstoppelse. Foods høy i fiber fyller og hindre overspising. Snakk med barnets lege å bestemme riktig mengde fiber som trengs i sin diett.

Frukt

Det er flere frukter som inneholder mye fiber. Frukt kan bli innarbeidet i frokost eller brukes som en snack. Frukt som er høy i fiber inkluderer bringebær, epler eller pærer med hud, appelsiner, jordbær og bananer. Du kan også legge til frukt til andre matvarer for å øke mengden av fiber. For eksempel legge frukt til en skål med havregryn eller frokostblanding eller plassere noen på toppen av hele hvete pannekaker eller vafler.

Grønnsaker

Selv om det kan være vanskelig å få barna til å spise grønnsaker, de er en viktig kilde til fiber i et barns kosthold. For eksempel, kokte artisjokker, erter, brokkoli, nepe greener, og rosenkål inneholder mellom 4 og 10 gram fiber. Grønnsaker kan spises rå eller brukes som siden retter. Få barnet ditt til å spise grønnsaker, for eksempel gulrøtter og squash, ved å sette dem i muffins, brød, pannekaker eller sauser.

Belgfrukter

Bønner ikke bare gi fiber, men de er også en god kilde til protein og jern. De kommer i flere varianter, inkludert svarte bønner, nyre bønner, pinto bønner, kikerter, linser og cannellinibønner. Edamame eller umodne soyabønner er også høy i fiber og kan legges til røre frites eller salater. Du kan innlemme bønner i barnets kosthold ved å legge dem til tacos, quesadillas, chili og supper og gryteretter. I tillegg til bønner, nøtter som solsikkefrø og mandler er også fiberrik mat.

Korn

Korn er fiberrik mat som er klassifisert som raffinert eller hele korn. Raffinert korn er bearbeidet mat som hvitt mel, brød eller ris og hele korn omfatter brun ris, hele hvetemel og pasta, bulgur og havremel. Hele korn gir mer fiber og er et sunnere mat-alternativet. For eksempel bruke hele korn brød som havre, rug og hvete i stedet for hvitt brød å lage smørbrød. Vær forsiktig når du gir fiber til et barn med cøliaki. Cøliaki sykdom er en autoimmun sykdom forårsaket av intoleranse for gluten, som er funnet hel hvete og havre. Selv inkludert fiber i dietten til en cøliaki barn kan være utfordrende, er korn som quinoa, amaranth og bokhvete glutenfri og høy i fiber.