Digidexo.com

Hvordan kan jeg redusere hevelsen i My forstuet ankel Do?

En forstuet ankel refererer til en skade på ankelen. De fleste ankelskader er forårsaket av fall, vendinger eller et plutselig innvirkning. Ankelskader forårsake smerte, stivhet og hevelse som kan vedvare i flere dager til måneder. Søk straks legehjelp hvis du tror du har en forstuet ankel. Forstuinger variere i alvorlighetsgrad, og alvorlige forstuinger som går ubehandlet kan føre til kroniske ankelproblemer som kan kreve kirurgi for å korrigere.

RICE Metode

Bruk RICE behandlingsmetoden (Rest, Ice, Compression og Elevation) så snart som mulig etter at ankelskade for å minimere hevelse og smerte. Komme til et sted hvor du kan hvile etter spraining ankelen. Hvis mulig, få noen til å bære deg eller hjelpe deg gå. Putting vekt på en fersk forstuing kan øke hevelse og gjøre skaden verre. Legg deg ned og heve din skadde ankelen nivå eller over hodet på en myk overflate, for eksempel en pute. Plasser en ispose innpakket i et håndkle over ankelen din i 15 minutter. Ice vil hjelpe hevelsen går ned og nummen området for å redusere smerte. Hvis du ikke har en ispose tilgjengelig, gjør en pose med frossen frukt eller grønnsaker en stor ispose som det kan danne seg rundt ankelen. Fortsett å bruke isen annenhver time i 15 minutter om gangen umiddelbart etter forstuing til du får legehjelp. Komprimering vil bidra til å stabil ankelen og redusere hevelse. Kjøp en elastisk bandasje og pakk det tett rundt ankelen. Pass på å ikke vikle bandasjen så hardt at den kutter av blodsirkulasjonen. La tærne synlige, slik at du kan se om de blir blå eller hvit på grunn av tap av sirkulasjon.

Medisiner

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan bidra til å lindre smerte og hevelse. Prøv ibuprofen eller acetylsalisylsyre og ta medisiner nøyaktig som anvist. Misbruk av NSAIDs kan føre til mage- og leverproblemer. Hvis over-the-counter NSAIDs ikke klarer å lindre hevelse tilstrekkelig din smerte og, kan legen gi deg en resept på en sterkere NSAID før ankelen begynner å gro.

Immobilisering

Noen ankelskader krever en støpt eller spenne for å holde ankelen immobile. Flytte eller vri ankelen for mye, spesielt i løpet av de første dagene etter skaden, kan føre til mer skade på leddbånd og øke hevelse. Bruk krykker for de første dagene eller så lenge legen din ber om å forebygge overvekt peiling som kan utløse betennelse.