Digidexo.com

Sleep Aid Informasjon

Selv om noen sovepiller er tilgjengelige over-the-counter, andre krever en resept fra lege. Hvis du har problemer med å sovne eller å sove, kan enkle endringer i livsstil være nok til å gjenopprette sunne søvnmønster. Prøv å holde sovende tidsplan konsekvent. Trappe ned aktiviteten en time før sengetid; slappe av og drikke en kopp varm te. Hold deg til en daglig mosjon rutine og ikke spise store måltider rett før sengetid. Men hvis disse endringene er ikke nok til å gjenopprette søvnen din, kan du be legen din for råd om søvn hjelpemidler.

Medisiner

Før du tar noen reseptbelagte sove hjelpemidler, forteller legen din om du er på andre medisiner, eller hvis du har en pre-eksisterende medisinsk tilstand som graviditet, eller en historie med narkotika eller alkohol misbruk. Selv om du kanskje ikke være i stand til å ta visse søvn hjelpemidler, vil du ha en rekke søvn støtte alternativer så veie fordeler og ulemper med hver med legen din. Noen alternativer er eszopiclone (Lunesta), ramelteon (Rozerem), triazolam (Halcion), zaleplon (Sonata), zolpidem (Ambien) og temazepam (Restoril).

Side Effects

Ikke alle medisiner har de samme bivirkningene og ikke alle vil oppleve de samme bivirkningene fra en viss sovne. Men noen vanlige bivirkninger av søvn hjelpemidler omfatter svimmelhet, hodepine, dagtid tretthet, hevelse i ansiktet og allergiske reaksjoner. Andre mulige bivirkninger inkluderer søvngjengeri og engasjere seg i andre aktiviteter mens du sover (for eksempel kjøring eller spising), kvalme, hallusinasjoner, hukommelsestap, aggresjon og angst. Noen søvn hjelpemidler kan føre til abstinenssymptomer. Enkelte medikamenter kan interagere med alkohol, og noen bør ikke tas sammen med et fettrikt måltid. Spør legen din om eventuelle spesielle instruksjoner når du tar sovne narkotika.

Antidepressiva

Noen vanlige antidepressiva brukes til å behandle søvnløshet i lavere doser. Fortell legen din hvis du har søvnløshet og depresjon, da dette kan være din ideelle alternativet. Noen vanlige antidepressiva for dette formålet inkluderer amitriptylin, nortriptylin og trazodon. Bivirkninger som er felles for disse medikamentene er svimmelhet, hodepine, tretthet, forstoppelse, tåkesyn og vektøkning.

Melatonin

Melatonin er et hormon som kroppen naturlig produserer. Det bidrar til å kontrollere kroppens døgnrytme (regulere det interne "klokke".) Melatonin, som er tilgjengelig uten resept fra lege, kan hjelpe dem som lider søvnforstyrrelser på grunn av hendelser som forstyrret deres naturlige døgnrytme. Dette kan omfatte jetlag og veksling fra en dagskift til nattskift, eller vice versa. Dårlig syn kan også opprørt normal melatoninproduksjonen. Den vanlige dosen for behandling av søvnløshet hos voksne er ca 3 g tatt en time før sengetid. Noen bivirkninger kan være svimmelhet, magekramper, hodepine og irritabilitet. Hvis du har en pre-eksisterende medisinsk tilstand eller tar reseptbelagte medisiner, sjekk med legen din. Melatonin kan føre til en interaksjon ..

Reseptfrie

To vanlige ingredienser i over-the-counter sove hjelpemidler er difenhydramin og doxylamine. Disse søvn hjelpemidler er ikke ment for langsiktig bruk. Du kan legge merke til slike bivirkninger som svimmelhet, munntørrhet og dagtid døsighet. Sjekk med legen din først hvis du er gravid eller ammer, eller har grønn stær, hjerteproblemer, en forstørret prostata, astma, bronkitt eller magesår.