Digidexo.com

Hva er problemene visdom tennene er fjernet?

Hva er problemene visdom tennene er fjernet?


Visdom tanntrekking er en vanlig kirurgisk prosedyre. Visdomstennene er et sett med jeksler som begynner å dukke opp i tenårene eller 20-årene. Noen ganger er disse tennene vokse i riktig og medisinsk intervensjon er ikke nødvendig. Men mye av tiden de vokser i på ulike vinkler og forstyrrer andre tennene, forårsaker smerte og noen ganger skader. Det er mange faktorer som bestemmer den enkle som disse tennene er fjernet og om komplikasjoner vil følge operasjonen. Generelt er operasjonen lettere for yngre mennesker, fordi tannen ikke er fullstendig utviklet, og forankret i så sterkt. Mye av tiden, er utvinning kort og enkel. Imidlertid er det flere komplikasjoner som kan oppstå som et resultat av operasjonen.

Blødning

Blødning er vanlig under og etter operasjonen og vil sannsynligvis skje i løpet av de første 24 timene. Blødning oppstår på grunn av snittene at kirurgen må foreta for å trekke ut tennene. Blod kan svelges under operasjonen og kan føre til en urolig mage og noen ganger oppkast. Legen vil pakke tannkjøttet med gasbind etter operasjonen og vil instruere deg om hvordan du kan erstatte denne gasbind før blødningen er under kontroll.

Hevelse

Hevelse vil også trolig skje etter operasjonen, og kan øke i de første dagene. Det er viktig å opprettholde en rutine av kalde og varme komprimerer å redusere hevelse. Legen vil anbefale en rutine for deg som vil hjelpe.

Dry Socket

Dry socket kan forekomme noen få dager etter operasjonen. Dette er en komplikasjon i helbredelse av sår. Det skjer når en blodpropp ikke danner eller om det ble løsnet liksom. Pasienter med tørr socket kan oppleve smerte og vond pust. Legen din bør umiddelbart varsles hvis du mistenker tørr socket, og hun kan behandle det med riktig medisinering.

Parethesia

En annen mindre vanlig komplikasjon av visdom tann fjerning kalles parethesia. Parethesia oppstår når kirurgi resulterer i skader eller blåmerker av en nerve nær den utpakkede tann. Dette kan føre til lammelser eller nummenhet i visse områder av ansiktet som lepper, hake eller tunge. Det går som regel bort etter noen dager eller uker, men i noen tilfeller kan det være permanent.

Infeksjon

Av og til stedet av kirurgi kan bli infisert. Dette ville være ledsaget av store smerter, hevelse, en dårlig smak i munnen og feber.

Root Fragmenter

Noen ganger fragmenter av røttene blir stående i kjeven under operasjonen. Dette er fordi roten kan være i umiddelbar nærhet til en nerve, og fjerne det kan være mer risikabelt enn å forlate det i. Hvis du lar roten spissen i sjelden forårsaker infeksjon, men det forekommer noen ganger. Venstre over rotspissen kan føre til komplikasjoner nedover veien, og behovet for å bli fjernet.