Digidexo.com

Virkningene av Crystal Meth på Mind

Virkningene av Crystal Meth på Mind


Fra 2004 ca 11,7 millioner amerikanere i alderen 12 og eldre rapporterte prøver metamfetamin minst en gang, ifølge National Survey om narkotikabruk og helse. Metamfetamin er et Schedule II stimulerende, noe som betyr at den har et svært stort potensial for misbruk. Selv om det kan gjøres i laboratorier fra relativt billig over-the-counter ingredienser, brukerne betaler en stor pris for toll tar det på deres sinn og kropp.

Funksjon

Crystal meth brukere rapporterer en plutselig "rush" av glede etter å ha tatt stoffet, sammen med økt fokus, selvtillit, følelser av ønskeligheten og seksuelle dyktighet. Stoffet frigjør høye nivåer av nevrotransmitteren dopamin, som stimulerer hjerneceller. Følelsen av velvære avledet fra å ta crystal meth kan vare alt fra 30 minutter til 12 timer og omfatter økt aktivitet og redusert appetitt. Det kan sniffet fra pulver, røkt, og tas oralt eller intravenøst,

Crystal Meth and the Brain

Etter første forsøk, krever at brukerne økte mengder av stoffet for å produsere den samme følelsen av eufori igjen. Metamfetamin tilbyr en opplevelse som er ca 12 ganger så kraftig som frigjøring av dopamin du får fra mat og sex og andre lystbetonte aktiviteter. Når stoffet slites av, brukere ofte opplever dyp depresjon og ønsker å fortsette å ta stoffet for å unngå å krasje. Stoffet faktisk endrer hjernens kjemi ved å ødelegge ledningene i gleden sentrene i hjernen, noe som gjør det nesten umulig å oppleve glede i det hele tatt. Noen ganger er disse vev kan vokse, men det tar år og de kan aldri reparere helt. Mistet kognitive evner kan aldri bli gjenvunnet.

Bivirkninger

Bivirkninger ved bruk av crystal meth inkluderer kramper, hjerneslag, hjerterytmeforstyrrelser, magekramper og risting. Kronisk misbruk kan føre til psykotisk atferd som paranoia, visuelle og auditive hallusinasjoner og ut av kontroll raser. Metamfetamin kan forårsake alvorlig tannkjøttskader og tannproblemer, kjent som "meth munnen." Det kan også føre til hjerte-problemer, inkludert hjerteinfarkt, kardiovaskulær kollaps og død. Langsiktige psykologiske effekter fra overgrep inkluderer søvnløshet, mentale tilstander kan sammenlignes med schizofreni, aggressivitet, irritabilitet, forvirring og panikk.

Fysiologiske effekter

Misbruk av metamfetamin kan redusere kroppens evne til å reparere seg selv ved å forårsake ødeleggelse av vev og blodkar. Huden mister glans og elastisitet, forårsaker brukere å vises mye eldre enn de er. Akne vises og sår ta lenger tid å helbrede på grunn av en svekket immunsystem. Noen brukere har små sår over hele kroppen, resultatet av å plukke deres hud besatt. Noen ganger hallusinere de at bugs kryper under huden. Meth brukere som begynner stoffet som en måte å miste vekt ende opp som ser ikke slank, men avmagret og skrøpelig, med dårlige tenner.