Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Hyperaldosteronisme

Hvordan diagnostisere Hyperaldosteronisme


Hyperaldosteronisme, også kalt Conn syndrom eller primær aldosteronisme, er en tilstand der binyrene produserer for mye aldosteron, som deretter kan føre til lavere kaliumnivå. Dette i sin tur kan skape væskeretensjon, en økning i blodtrykket (fordi kalium som normalt bidrar til å regulere blodtrykket), (dette siste symptomet er sjelden) svakhet og øyeblikk av lammelser.

Hvordan diagnostisere Hyperaldosteronisme

Hvordan diagnostisere Hyperaldosteronisme

Før du kan få en diagnose av hyperaldosteronisme, må du først forstå symptomer (vil du også ønsker å videresende denne informasjonen til legen din). Symptomer inkluderer: tretthet / utmattelse, muskelsvakhet, urinering en stor mengde (spesielt om natten), høyt blodtrykk, nummenhet, og forbigående lammelser.

•  Besøk legen din for å rapportere symptomer du har vært å ha.

Pass på at legen din bestiller noen tester. Den første vil være en blod og / eller urin-test for å måle mengden av renin og aldosteron. Hvis nivået er høyt, kan andre tester da bli bestilt, inkludert EKG, som ville vise unormalt i hjerterytmen (forårsaket av lave nivåer av kalium), saltvann lasting, oral salt lasting og FST (Fludrocortisone undertrykkelse test). Ved mistanke om en diagnose av hyperaldosteronisme, legen kan deretter bestille en abdominal CT scan som vil vise om en svulst (eller binyrene masse) har utviklet og en adrenal vene prøvetaking (brukes til å avgjøre om hormonproduksjonen er på den ene eller begge).

Hint

  • Når spise store mengder av fast lakris, som har en kjemikalie som virker som ligner aldosteron, kan man oppviser symptomer på hyperaldosteronisme.