Digidexo.com

Lungebetennelse Symptomer hos et barn

Lungebetennelse er en alvorlig infeksjon kjennetegnet ved tilstedeværelse av væske i lungene. Ifølge Barnas Hospital of Pittsburgh, er lungebetennelse hos barn "forårsaket av bakterier, virus eller kjemiske irritanter" og er behandlet av en foreskrevet kombinasjon av medisiner og kosthold. Det er viktig for foreldre og omsorgspersoner til å bli kjent med symptomer på lungebetennelse så påvirket barna kan få riktig og betimelig legehjelp.

Hoste og tungpustethet

Lungebetennelse hos barn er ofte ledsaget av en tørr eller slim-produserende hoste som kan bli verre etter hvert som infeksjonen utvikler seg. I noen tilfeller er dette hoste ledsaget av tungpustethet og kortpustethet.

Bryst og magesmerter

Avhengig av plasseringen av inflammasjon i lungen, kan et barn oppleve smerte i enten sin bryst og mage.

Frysninger og feber

Ifølge University of Maryland Medical Center, noen lider oppleve "en enkelt episode med risting frysninger etterfulgt av feber." Andre barn kan oppleve disse symptomene uavhengig eller ikke i det hele tatt.

Kvalme og oppkast

Barn med lungebetennelse kan føle seg kvalm og erfaring oppkast eller diaré. Barn stiller disse symptomene bør oppmuntres til å drikke væske for å unngå dehydrering.

Fatigue

En alvorlig luftveisinfeksjon er sannsynligvis vil føre til tretthet i selv de mest aktive barn. Når ledsaget av andre symptomer, kanskje et redusert aktivitetsnivå og større behov for søvn være en indikasjon på lungebetennelse.