Digidexo.com

Tegn på sopp i negler

Tegn på sopp i negler


Soppinfeksjoner av spiker kan være skjemmende, vanskelig å behandle, og kan også være smertefullt hvis det tillates å spre seg. Sopp sprer i varme, fuktige miljøer, noe som gjør soppinfeksjoner i tåneglene mer vanlig. Når en infeksjon har oppstått, er det viktig å oppsøke lege for behandling, som fortsetter infeksjon kan føre til at neglen å smuldre eller falle av.

Om

Soppinfeksjoner i spikeren er vanligvis forårsaket av en gruppe av sopp kalles dermatofytter, men kan være forårsaket av mugg eller gjær, så vel. De fungi angi spiker gjennom ørsmå kutt i huden eller i en åpning mellom huden og spiker. Garderober, dusjer og fuktige varme sokker er alle hovedområder for sopp til å trives.

Første symptomene

Det første tegn på at det kan være en soppinfeksjon av spiker er en liten hvit eller gul flekk på spikeren, vanligvis i nærheten av spissen på spikeren. Legg merke til at små hvite flekker kan oppstå etter skade på spikeren, men flekker på grunn av fungi vil typisk skje nærmere toppen av spiker og ikke i midten av spiker. Soppinfeksjoner kan være smittsom, men bare gjennom konstant hud-til-hud kontakt.

Symptomer på infeksjon

Tegn på at en soppinfeksjon har spredt inkluderer negler som vises gulaktig eller kjedelig, forvrengt, smuldrer eller fortykket. Dersom spikeren har skilt noe fra huden på grunn av infeksjon, kan rusk bygge opp under neglen, forårsaker et mørkfarge. Det kan være smerte eller ubehag, særlig dersom spikeren er løsnet fra huden.

Behandling

Se en lege ved første tegn på spiker infeksjon, som infeksjonen kan spre seg og forårsake skade inntil behandlet. Leger kan foreskrive en muntlig soppdrepende medisiner, en aktuell soppdrepende salve eller polsk, eller til og med kirurgi hvis skaden er omfattende. Kontakt alltid lege med spørsmål. Merk at soppdrepende behandling kan ta opptil ni måneder for å arbeide fordi det tar så lang tid for en spiker til å vokse ut og et sunt å erstatte det.