Digidexo.com

Årsakene til Clostridium tetani

Årsakene til Clostridium tetani


Clostridium tetani er bakteriell infeksjon som forårsaker tilstanden kjent som stivkrampe eller stivkrampe. Med rundt 1 million tilfeller på verdensbasis hvert år - i henhold til MayoClinic.com hjemmeside - clostridium tetani er mest sett i underutviklede land. Stivkrampe kan føre til kjeve og nakke smerter, smertefulle muskelsammentrekninger og pustevansker. Hvis venstre ubehandlet, kan denne tilstanden være dødelig. Det finnes en rekke årsaker til tetanus, men det er viktig å huske at tetanus ikke overføres fra person til person.

Stikksår

Clostridium tetani kan komme inn i kroppen gjennom en lesjon på huden din. Dype kutt er et ideelt miljø der stivkrampe kan trives fordi infeksjoner kan vokse i områder med lite eller ingen oksygen. Sår som blir forurenset med skitt eller jord er også mer sannsynlig å utvikle Clostridium tetani.

Forurenset Needles

Bruken av forurensede nåler kan også føre til utvikling av Clostridium tetani. Personer som bruker uhygieniske nåler mens du utfører piercinger er på et høyere risiko. Å få en tatovering fra en virksomhet som ikke bruker rene sprøyter kan også øke risikoen for å utvikle stivkrampe. Nåler som brukes med illegale rusmidler kan også være problematisk.

Avføring

Hester og andre dyr har et reservoar av clostridium tetani i sine intestinal traktater. Mennesker har også denne bakterien i tarmen. Selv om dette er normalt og vil føre til noen skade, kommer i kontakt med avføring kan transitt stivkrampe. Eksponering for avføring skjer oftest ved håndtering forurenset jord.

Medisinske prosedyrer

Mens sjeldne, kan stivkrampe være forbundet med kirurgiske og tannbehandling. Tetanus kan oppstå som et resultat av en dental-infeksjon, feil vare på et kirurgisk sår og forurensede kirurgiske instrumenter. Omskjæring har også vært forbundet med Clostridium tetani.

Andre årsaker

På grunn av vaksinasjoner og ekstreme forholdsregler og steriliseringsmetoder tatt når det gjelder å bruke nåler og kirurgiske instrumenter, legene sjelden ser denne typen infeksjon. Imidlertid kan clostridium tetani også oppstå som følge av brannskader, dyr biter, kroniske sår, kroniske infeksjoner, skrubbsår, insektbitt, i de med nekrotisk vev og gjennom intravenøs bruk av narkotika.