Digidexo.com

Hva er årsakene til lav IgG og IgM?

Hva er årsakene til lav IgG og IgM?


Immunoglobuliner, også kalt antistoffer, frembringes av kroppens immunsystem. Disse antistoffene angripe kreftcellene og fremmede patogener, slik som bakterier, viruser og sopp. Den immunglobuliner LGG og LGM er to av kroppens fem primære antistofftyper. Det er en rekke mulige årsaker til lave nivåer av disse immunoglobuliner, så vel som tallrike faktorer som er assosiert med reduserte nivåer.

Immunoglobulin G (LGG)

Immunoglobulin G (LGG) er det minste antistoff i immunsystemet. Antistoffet er også den mest tallrike, bestående av 75-80 prosent av kroppens immunglobuliner. Den LGG antistoff er viktig for å bekjempe bakterielle og virale infeksjoner, og finnes over hele blodsystemet. Denne immunoglobulin er den eneste antistoff i stand til å krysse placenta under graviditet.

Immunoglobulin M (LGM)

Immunoglobulin M (LGM) er den største antistoff produsert av kroppens immunsystem. Dette antistoff er funnet i både blod og lymfe væske, omfattende 5 til 10 prosent av kroppens antistoffer. Den LGM antistoff er den første immunglobulin produsert i respons til en infeksjon. Antistoffet fører også til andre immunsystem celler til å angripe patogener.

Årsaker til lav LGG

De fleste LGG manglene er et resultat av arvelige sykdommer. Lav LGG kan være forårsaket av makroglobulinemi, også referert til som hyper-LGM syndromer. Dette er en tilstand hvor høye nivåer av LGM forstyrre cellene som produserer LGG, hindre deres vekst. Andre årsaker inkluderer nephritic syndrom, noen typer leukemi og vanlig variabel immunsvikt. Forskning har også registrert flere andre mulige årsaker, inkludert X-bundet agammaglobulinemia, thymomas, stadium III-IV retinoblastom, forbigående hypogammaglobulinemi av barndom, og kombinerte immun mangler, slik som retikulære dysgenesis. Enkelte medikamenter kan også forårsake lav LGG, inkludert nonsteroidals, immunosuppresives og visse legemidler mot epilepsi, slik som phenytoins. Strålingsterapi er også en vanlig årsak til lav LGG. Flere faktorer har vært assosiert med reduserte nivåer av LGG, inkludert intens trening, overdreven fysisk stress, røyking, moderat alkoholbruk, feberkramper og aldring.

Årsaker til lav LGM

Lave nivåer av LGM kan være forårsaket av flere myelomo, visse typer leukemi og noen arvet typer immunsykdommer. Lav LGM kan også være forårsaket av selektiv immunoglobulin M (SlgM) mangel, en sjelden form for dysgammaglobulinemia. Årsakene SlgM mangel er ukjent, og ingen kobling til familiær arv er etablert. Sekundær SlgM mangel er den mest vanlige form, og det har vært forbundet med en rekke forhold. En slik tilstand er ondartede svulster, som for eksempel klarcellet sarkom, Bloom syndrom og promyeloctic leukemi. En annen betingelse er forbundet autoimmune sykdommer, slik som reumatoid artritt, Hashimotos tyreoiditt, systemisk lupus erythematosus, og autoimmun hemolytisk anemi. Infeksjoner som Brucella, og immunsuppressive midler, kan også produsere sekundær SlgM mangel. Foreninger har også blitt bemerket med gastrointestinale lidelser, inkludert Crohns sykdom, kronisk diaré, lymfoid nodulær hyperplasi, Whipple sykdom og splenomegali.