Digidexo.com

Hvordan hemmer sjokolade redusere blodtrykket?

Hvordan hemmer sjokolade redusere blodtrykket?

Innledning

Ifølge American Heart Association, er ca 73.6 millioner amerikanere antas å ha høyt blodtrykk. De viktigste årsakene til høyt blodtrykk i Amerika dreier vanligvis rundt fedme og dårlig kosthold. For å bekjempe dette epidemien, folk har slått til et utvalg av naturlig forekommende stoffer for å forsøke å reversere problemet. Et av disse stoffene er sjokolade, mer spesifikt mørk sjokolade.

Aktiv ingrediens

Mørk sjokolade er antatt å bidra til å redusere blodtrykket ved en ingrediens kalt flavonoider. Flavonoider er et naturlig forekommende stoff som finnes i huden av kakaobønner. Hva gjør mørk sjokolade mørk er det ekstra andel av kakao i det ferdige produktet. Jo mer kakao i produktet, jo mer flavonoid-inneholdende hud i det endelige produkt.

Hvordan fungerer de

Flavonoider i sjokolade arbeid i to hovedmåter. Først reduserer de muligheten av blodplater å kunne holde sammen. Når blodplater kleber seg sammen, danner de propper. Disse klumper blokkere passasje av blod gjennom blodkarene, noe som øker trykket inne i karene. Flavonoider også hjelpe arteriene holde utvidet ved å hjelpe den arterielle musklene slappe av. De mer dilaterte arteriene er, jo større mengden av blod som kan strømme gjennom dem. Som arterier blir innsnevret, flyten blokkert, noe som øker mengden av trykket i arterien.

Farene

Som med alt annet, er sjokolade bare bra for deg i moderate mengder. Sjokolade er også høy i kalorier, noe som kan bidra til fedme. Fedme kan da forårsake blodtrykket til å øke, noe som avbryter ut fordelene ved å spise sjokolade i første omgang. Det anbefales ikke å forbruke mer enn 3,5 gram sjokolade i en dag.