Digidexo.com

Naturlige måter å redusere blodtrykket

Høyt blodtrykk er et alvorlig helseproblem, fordi det kan øke risikoen for hjertesykdom eller slag. Mange mennesker kan lider av høyt blodtrykk uten å vite det, fordi de ikke opplever noen symptomer. Dersom legen har identifisert blodtrykket nivåer som for høy, er det noen ting du kan gjøre for å senke blodtrykket naturlig. Ved å opprettholde et sunt kosthold og arbeider trening og avslapping aktiviteter i dagen, kan du i stor grad redusere blodtrykket, med eller uten medisinering.

Healthy Eating

Spise et sunt kosthold kan hjelpe deg med å opprettholde riktig blodtrykk nivåer. Hvis du ønsker å redusere blodtrykket, velge mat som er lav i natrium og høy i kalium, magnesium og kalsium. Den beste dietten plan for å redusere blodtrykket streker frukt, grønnsaker, melkeprodukter og hele korn. Unngå fet mat og begrense natrium inntaket til 1500 mg per dag eller færre.

Du bør også begrense alkoholinntaket. Menn som er over en alder av 65 og kvinner bør begrense alkoholholdige drikkevarer til en eller færre per dag, mens menn under 65 år bør bare bruker opp til to alkoholenheter per dag. Du bør også slutte å røyke så snart som mulig.

Enkelte kosttilskudd kan også bidra til å redusere høyt blodtrykk. Du bør innlemme dem i kostholdet ditt som matvarer, men du kan også velge å ta dem i supplement pille form. Snakk med legen din før du starter noen supplement diett. Kosttilskudd som kan hjelpe med høyt blodtrykk inkluderer kakao (i sjokolade), omega-3 fettsyrer (finnes i fisk), hvitløk og tran.

Trening

Hvis du er overvektig, kan du senke blodtrykket ved å miste selv bare noen få pounds. Holde opp med en øvelse rutine vil også hjelpe deg å redusere blodtrykket. Prøv å få 30 minutter per dag med fysisk aktivitet for å opprettholde sunne blodtrykk nivåer.

Stress og avspenning

Folk som opplever mye stress, har en økt risiko for høyt blodtrykk. Prøv å redusere stressnivået ved å ta tid til å trene eller delta i aktiviteter som du liker, for eksempel å forfølge en hobby eller gå ut med venner.
Få nok søvn hver natt, og praktisere avspenningsøvelser som meditasjon eller dyp pust. Praktisere yoga eller pilates kan også være avslappende. Du kan også vurdere å tilbringe litt tid hver dag å lese eller å ta en spasertur.