Digidexo.com

Hva er bivirkningene av amlodipin?

Amlodipin er en reseptbelagte medikamenter for medisinsk tilstand hypertensjon, som også er kjent som høyt blodtrykk. Amlodipin er også kjent under merkenavnene Norvasc, Lotrel og Lipinox. Det er også brukt for å behandle angina, som er en type av alvorlig brystsmerte. Medisinen er ansett som en kalsiumblokker. Amlodopine (som de fleste andre medisiner og kosttilskudd) kommer med risikoen for bivirkninger forekommer, selv om de ikke tilfeldigvis alle.

Vanlige bivirkninger

Mange brukere av amlodipin opplever mindre bivirkninger. Disse bivirkningene er vanligvis ikke oppfattes å være farlig fordi de vanligvis forsvinne svært raskt (innen få dager starter medisin, generelt). Hvis du finner bivirkningene spesielt ubehagelig eller ubehagelig, bør du informere legen din om dem. Disse bivirkningene inkluderer dvelende tørr hoste; ørhet eller svimmelhet når du står oppreist eller sitte; og hevelse i ankler, hender og føtter.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er mindre vanlig, men også mulig. Hvis du finner deg selv i posisjonen til å oppleve potensielt farlige bivirkninger av amlodipin, bør du få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen ofte farlige bivirkninger av amlodipin inkluderer dvelende eller ekstrem kvalme, brystsmerter, mørkere farge på urinen, kaster opp, diaré, tungpustethet, unormal utmattelse eller svakhet, gulfarging av øyne eller hud, ekstrem mageverk, muskelsvakhet, smerte, kramper, frysninger, feber, vedvarende sår hals og unormal vektøkning.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også klassifisert som å være alvorlige effekter av medikamenter. Hvis du mistenker at du håndterer en allergisk reaksjon på medisin, er det viktig at du får medisinsk hjelp for den saks skyld. Noen talende tegn på allergisk reaksjon på amlodipin inkluderer hud utslett; tetthet i brystet; hevelse i ansikt, munn, tunge og lepper; problemer med å puste; unormal heshet; elveblest; og kløe.

Alkohol

Det er veldig viktig å avstå fra å konsumere alkohol mens du tar amlodipin, for din egen sikkerhet fordeler. Alkohol kan senke blodtrykket enda mer, og kan potensielt øke risikoen for at en person som opplever amlodipin ulike bivirkninger.

Overdose

Hvis du har tatt mer enn riktig dosering av amlodipin, har du overdosert og som et resultat må umiddelbart søke medisinsk hjelp. Noen varselsymptomene på amlodipin overdose er ekstrem svimmelhet, besvimelse, og varme prikking i huden.