Digidexo.com

Servo Motor Basics

Servo Motor Basics


"En servomotor (servo) er en elektromekanisk enhet hvor en elektrisk inngang bestemmer posisjonen til ankeret for en motor," i henhold til Engineering Department of Duke University. Hensikten med servomotoren er å supplere et primært kontroll driftet av en forholdsvis svak kraft. I skip, ble dampmaskinen regulator / guvernør anses å være den første typen en servomotor. Den ble utviklet for å bevege roret. Historien til denne mekanismen er også sitert i det 19. århundre. Under andre verdenskrig, servomotorer funnet programmet i brannflygeledere, justere avfyring vinkel og luft-drivstoff-forhold. Servomotorer ble også brukt i feltet av datamaskiner i de tidlige stadier av utviklingen.

Motordeler

En servo kan betraktes som en liten enhet som har et skaft i den hensikt å utgang. Akselen er vinkel øyeblikk kunne reguleres ved sending av et signal (kodet) til servo. Den vinkelstilling av utgangsenhet, som er akselen, vil bli opprettholdt inntil den servo holder mottar signaler. Ved å endre den signal sendes, kan posisjonen til skaftet også reguleres. Det finnes ulike bruksområder for servomotorer i applikasjoner som spenner fra roboter til fly.

Søknader

Den beste bruk av servomotorer kan ses i feltet av robotikk. Selv om servoer er små, de er ekstremt kraftig for sin størrelse, og de styres av en innebygd krets. Futaba S-48 regnes som standard servo i robotikk. Det sies å avlede strøm som er proporsjonal med den belastning, som også er referert til som den mekaniske belastning. Disse servoer er svært kjent for sin energi bevaring. Delene i denne motoren er i utgangspunktet en krets, et sett med tannhjul og en sak som dekker dem.

Mekanisme

Arbeidsmekanismen av en servo ikke er svært komplisert. De styrekretser som er til stede inne i servo og et potensiometer er forbundet med akselen, som er ut-enheten. Vinkelen på denne aksel reguleres ved hjelp av potensiometeret ved hjelp av de kodede signaler som er mottatt fra styrekretsen. Skaftet kan lett vinkles mellom 0 til 180 grader. Akselen er imidlertid hevdet å ha en rekkevidde på mer enn 180 grader, avhengig av produsenten. Akselen har en slik begrensning i sitt vinkel øyeblikk på grunn av tilstedeværelsen av en propp i girkassen.

Teknologi som brukes

Servomotoren inneholder en kontroll wire som styrer vinkelen på ut-enheten. Denne ledning er gitt en puls søknad for en bestemt varighet, som i sin tur styrer vinkelen av akselen i en bestemt posisjon for et bestemt punkt i tid. Denne modulasjon er kjent referert til som PCM (Pulse Coded Modulation). Servomotoren forventer et kodet signal hvert få sekunder. Varigheten av pulsen bestemmer den vinkelmessige graden av skaftet.

Effektivitet

For å oppnå høye nivåer av feilreduksjon, anses det som hensiktsmessig for en hvilken som helst mekanisme for å ha en servomotor som bidrar i optimal effektivitet av mekanismen. For eksempel inkluderer en brensel servo-motor lademekanisme en permanentmagnet maskin som har et par rotorer - den første rotor, og den andre rotor. Den roterende aksel av brennstoffmotoren er montert med den første rotor, mens den drivende aksel er koplet til den andre rotoren. Strøm tilføres mellom rotorene gjennom elektromagnetisk kopling, hvor en servo regulerer elektromagnetiske dreiemoment mellom rotorene, for derved å styre den dreiemomentbelastning av brennstoffmotoren. Som et resultat, driver brensel motoren på optimal effektivitet, noe som gir maksimal mekanisk energi, samt oppviser optimal drivstoffeffektivitet.