Digidexo.com

Ulike årsaker til svimmelhet

Årsaker

Den indre øret tillater kroppen å balansere. Hvis noe er galt med det indre øret, er sjansen stor for en person vil oppleve svimmelhet eller vertigo, noe som fører til en følelse av spinning. Både svimmelhet og vertigo føre til tap av balanse, kvalme og selv oppkast. En rekke tilstander eller sykdommer som påvirker det indre øret vil også påvirke balanse, stabilitet og forårsake svimmelhet.

Betennelse

Hovne og betente kanalene i øret kan være forårsaket av virusinfeksjoner. Den gangen i det indre øret er ekstremt følsom, og den minste bit av hevelse eller opphopning av væske kan initiere opplevelser av svimmelhet. Enhver inflammasjon i det indre øret organer skaper ubalanse og romlig desorientering, eller manglende evne til et individ for å bestemme kroppsstilling i forhold til bakken, eller følelse av bevegelse.

Ménières sykdom

Væske buildup i øret er ganske vanlig til tider, men når en slik væske opphopning er overdreven og ofte, kan Ménières sykdom diagnostiseres. Tilstanden fører til svimmelhet som varer mer enn 30 minutter, og er ledsaget av en høy ringing eller summende i øret, samt noen hørselstap. Forårsakes av svært store mengder væske i det indre øret, kan Ménières sykdom være et resultat av en virusinfeksjon, allergier og sirkulasjonsproblemer. Forskere er fortsatt ute i de nøyaktige årsakene til sykdommen, angrep som ofte varer mellom 15 eller 20 minutter til 24 timer.

Reisesyke

Folk som kjører i baksetet på biler eller ride spinne, Drilling eller opp og ned turer på en fornøyelsespark ofte oppleve svimmelhet, forårsaket av de raske endringene i likevekt i det indre øret som stabiliserer balanse. Disse raske endringer kan ikke justeres hurtig nok ved det indre øret, noe som fører til følelse av spinning eller svimmelhet for de mer følsomme overfor slike forandringer i retning, og høyderetningen til horisonten.

Andre årsaker til svimmelhet

Svimmelhet er ikke alltid forårsaket av hevelse eller betennelse i det indre øret. I noen tilfeller kan svimmelhet være forårsaket av feil syn eller grå stær. Andre kan oppleve svimmelhet som en følge av hyperventilering, som oppmuntrer høyere nivåer av karbondioksyd enn oksygen i blodet. Enhver medisinsk tilstand som fører til en reduksjon i blodstrøm til hjernen, kan også føre til svimmelhet, slik som lavt blodtrykk, dehydrering og herding eller forsnevring av arteriene, kjent som arteriosklerose.

Kronisk stress eller tretthet kan også føre til svimmelhet, som gjør noen skade, eller komprimering av nerver som fører til eller fra hjernen. Svulster som trykker på hjernestammen eller lillehjernen, kjent som kontrollsenteret i hjernen, kan også føre til opplevelser av svimmelhet eller vertigo.