Digidexo.com

The Healing av en sprukket trommehinne

Den trommehinnen er en tynn hinne inne i øregangen skille det ytre øret fra de midtre og indre ører. En sprukket trommehinne har et hull eller rift i det utsette midtre og indre øret organer til potensiell skade eller personskade. Det kan også føre til at noen midlertidig avbrudd til høringen. Den trommehinnen virker også som en barriere for å holde utsiden materiale og bakterier fra å komme inn i mellomøret muligens forårsake infeksjon.

Årsaker

En sprukket trommehinne er vanligvis forårsaket av en alvorlig mellomøret infeksjon resulterer i en opphoping av væske i dette området av øret. Denne lidelsen øker trykket i øret, er svært smertefullt og kan føre til at trommehinnen til å sprekke. En annen vanlig årsak til en sprukket trommehinnen er skade på selve øret eller på siden av hodet. Andre årsaker kan være å sette inn en spiss gjenstand inn i øret, et sterkt press eller sug til øret muligens fra høyde eller atmosfære endringer i et fly, en bading eller dykking ulykke eller en nærliggende eksplosjon.

Symptomer

Hvis trommehinnen sprekker er forårsaket av en mellomøret infeksjon, kan det være en skarp smerte som plutselig avtar når øret begynner å renne og ivareta sitt bygget opp væske. Hvis bruddet er et resultat av en fysisk skade, kan det være generelt ubehag, særlig i kulde eller sterk vind. Andre symptomer kan være øret summende eller ringer, øreverk eller en ubehagelig følelse, og hørselstap i de berørte øret.

Behandling

Forutsatt at det ikke er noen infeksjon, en sprukket trommehinne helbreder ofte seg selv noen ganger i løpet av få uker. Øret må beskyttes mot vann og kald luft. Et individ kan være foreskrevet antibiotika øredråper for å beskytte øret mot smitte, og kan også bli nødt til å ta antibiotika. Det er viktig at pasienten bare bruke medisiner foreskrevet av en medisinsk faglig. Kirurgi kan være nødvendig dersom hullet er stort eller ikke helbredende riktig. Dette er en relativt enkel fremgangsmåte til reparasjon gjort gjennom ørekanalen eller et kutt bak øret. Høring vanligvis tilbake til normalt etter at trommehinnen har grodd. Et øre plaster kan også anvendes til trommehinnen i kombinasjon med et foreskrevet kjemisk for å stimulere helbredelsesprosessen. Påføring varme til øret kan lindre ubehag som vil holde øret rent og tørt mens healing. Bomull baller bør plasseres i øret mens du dusjer eller sjamponering å hindre at vann kommer inn i øret. Den grunnleggende behandling for en sprukket trommehinne er å lindre smerte og hindre smitte.

Komplikasjoner / Forebygging

Komplikasjoner kan inkludere permanent hørselstap, tilbakevendende ørebetennelser eller mellomøret cyster. For å beskytte mot skader på trommehinnen, bør fremmedlegemer ikke settes inn i øregangen selv til rengjøring med en bomullspinne, og enkeltpersoner bør være bevisst for å skade overdreven støy. Øret infeksjoner må behandles umiddelbart, og fremmedlegemer skal bare fjernes av en medisinsk faglig.