Digidexo.com

Living With Tinnitus

Tinnitus, ofte beskrevet som en ringetone, eller støy i ørene, er et urovekkende problem for dem som rammes. Personer med tinnitus hører irriterende lyder, og ofte de som berøres bekjempe den interne støyen med ekstern støy, for eksempel forlate en TV på, eller lytte til musikk hele dagen. For de som lider, er det håp. Med behandling, kan de interne lyder blitt noe dempet, eller gå helt bort. Behandling for tinnitus er en prøving og feiling test, og hva som kan fungere for en, kan ikke fungere for en annen. Men for de som lever med tinnitus, er det verdt å prøve ulike behandlinger for å endelig få lindring.

Hva er Tinnitus?

Tinnitus er en lyd, en plystring, summende, ringing, eller enda en statisk støy, som om en radio er off-stasjon og spille i øret. Det kommer fra i kroppen i stedet for en ekstern kilde, og er en vanlig klage som driver mange mennesker til en spesialist for behandling. Tilstanden er oftest sett hos eldre, men kan finnes i alle i alle aldre. Det kan stamme fra problemer med den ytre, midtre eller indre øret.

Årsaker til Tinnitus

Tinnitus kan være forårsaket av en infeksjon, væske i øret, eller skader på øret eller trommehinnen. Dette kan være en stikkskade, eller nerveskader forårsaket av høye, brå lyder. Eksponering for langsiktig for høye lyder kan også skade nerver, og til slutt føre til tinnitus. Noen mennesker utvikler tinnitus på grunn av en sykdom som bihulebetennelse eller lunger, noe som fører til midlertidige problemer. Noen forhold forårsake permanent tinnitus. Selv om mer enn ett familiemedlem kan lider av tinnitus, betyr det ikke ut til at det går i familien. Det er et individuelt problem med individuelle årsaker.

Living With Tinnitus

Å leve med tinnitus kan være en utfordring, spesielt hvis det påvirker begge ørene. Mange klager over ikke å kunne sovne om natten fordi den lyder de hører er så høyt. Den lyder inni ørene kan bli en del av bakgrunnen for daglig aktivitet, men når verden er stille, støyen blir høyere og mer forstyrrende. Mennesker som lever med tinnitus finne at tuning ut lydene de hører kan bli en utfordring, men mange lære teknikker for å gjøre det.

Behandlinger for Tinnitus

Det er noen er over skranke lindring behandlinger som T-Gone, Lipoflavonoids, og Arches Tinnitus Formula. Disse behandlinger er i form av en pille. Dersom tinnitus er forårsaket av en bestemt medisinsk problem, slik som en infeksjon, kan behandle problemet hjelpe. Personer med tinnitus forårsaket av nerveskade kan ha til å behandle bivirkninger av tinnitusen, spesielt hvis det har blitt diagnostisert som en permanent problem. Dette betyr at leger kan anbefale avspenningsteknikker som for eksempel bio-feedback eller yoga eller foreskrive Valuim eller Ativan. Et annet nyttig tips er å lytte til musikk gjennom hodetelefoner å drukne ut støy.

Tinnitus Preventions

Forebygging av tinnitus er ikke alltid mulig, men å ta vare på ørene og bor borte fra høye lyder kan hjelpe. Du kan ikke alltid unngå ørebetennelser eller væske i øret, men får regelmessige kontroller, holde ørene tørre inni, og se en lege ved første tegn til problemer eller infeksjon er alle gode måter å forebygge tinnitus. En annen måte å hindre skade på ørene dine er ved å ha gode, sikkerhetsanordninger eller ørepropper når rundt høye lyder, spesielt på et høyt jobbområde.