Digidexo.com

Trygge kilder til protein

Trygge kilder til protein


Dietary protein gir mange aminosyrer og andre næringsstoffer som er viktige for vår helse. Noen kilder til protein er ikke trygt. Stekt mat er usikre selv når stekt elementet er en kilde til protein, fordi stekte matvarer inneholder kolesterol og andre farlige stoffer som mangler næringsverdi og tette arterielle passasjer. Dette fører til forskjellige kardiovaskulære helserisiko. Andre utrygge proteiner er fett kjøtt som inneholder høye nivåer av mettet fett som til slutt tetter arteriene etter langvarig regelmessig inntak. Trygge kilder til protein er magert kjøtt, noen grønnsaker og meieriprodukter. Trygge kilder til protein er også bønner, sjømat, hvit kylling, magert kjøtt og protein shakes.

Beans

Bønner er trygge kilder til protein. Ifølge WebMD, bønner har gunstig vanninnhold som fremmer hydrering og kan fremme vekttap ved å hjelpe forbrukere føler fyldigere. Bønner har høyere fiberinnhold som er gunstig for kardiovaskulær helse. Fordøyelsessystemet behandler bønner tregere enn andre proteinkilder, og gi næring til kroppen i lengre perioder av gangen.

Seafood

Fisk og annen sjømat som ikke er stekt er en sikker kilde til protein. Ifølge Flex Online inneholder sjømat aminosyrer og mineraler som er lett å fordøye, fremme skjoldbrusk helse og testosteron produksjonen. Fordøyelsessystemet behandler noen fisk raskere enn andre. Forbrukere bør spise sjømat som metaboliseres sakte mot slutten av dagen, og sjømat som metaboliseres raskt etter trening for å fremme muskel utvinning. Noen sjømat som er fordøyd raskt inkluderer kamskjell, reker, krabbe, hyse, doc, lyr, snapper, kveite og hvit tunfisk. Sjømat som er fordøyd inkluderer sakte laks, sardiner, orange roughy, ørret og annen sjømat som produserer olje under matlagingen.

Hvit Chicken

Hvitt kjøtt, er skinn fjærfe en trygg og mager proteinkilde. Kylling inneholder aminosyrer, selen, vitamin B3 eller niacin og vitamin B6 eller pyridoksin. Fire gram av skinn og beinfri hvit fjærfe gir mer enn 67 prosent av den daglige verdi for protein. Den sikreste proteinkilde for hvitt fjærkre er bryst snitt, fordi bryst har den minste mengden av mettet fett. Samlet kylling har mindre mettet fett enn magert kjøtt, og kan sammenlignes mettet til noen fisk.

Organic magert kjøtt

Lean, økologisk kjøtt er en sikker kilde til protein som gir vitamin B12, selen, sink, jern fosfor og andre B-vitaminer. Økologisk kjøtt fra gress-matet kuer reduserer risikoen for plantevernmidler, hormon og antibiotika rester, hjerte-problemer og kan redusere risikoen for tykktarmskreft. Fire gram magert kjøtt gir 64 prosent av den daglige verdi for protein. Den tryggeste kutt av oksekjøtt inkluderer øyet av runden, topp runde og bunn runde.

Protein Shakes

Protein shakes er en sikker kilde til protein for folk som er friske og i form, for eksempel idrettsutøvere eller andre personer som trener regelmessig. Protein vibrering inkluderer forskjellige typer av naturlig forekommende proteiner slik som melk, myse, kasein, egg og soya. Ifølge International Society of Sports Nutrition, protein shakes er en sikker kilde til protein hvis den rister forbrukes med en samlet balansert kosthold. Protein shakes gi næringsstoffer som hjelper reparere muskelvev skader etter treningsaktiviteter, som for eksempel vektløfting, sprint og kraft eller utholdenhet baserte idretter.