Digidexo.com

Vestibulære Rehab Øvelser

Vestibulære lidelser refererer til problemer i det indre øret som forårsaker svimmelhet, noe som igjen kan føre til kvalme og problemer med å stå opp. Mens disse lidelser er vanskelig å kurere, er det mulig å re-trene hjernen til å reagere bedre på følelser av svimmelhet gjennom rehabilitering øvelser.

Cawthorne-Cooksey Øvelser

En av de første trinnene som de som arbeider med vestibulære lidelser bør ta er å utføre Cawthorne-Cooksey øvelser. Disse relativt enkle øvelser både er effektive og kan utføres uten kostnader. Mens en fysioterapeut kan samhandle med en person å lære øvelsene og vurdere ferdighet i å utføre dem, bør de utføres daglig for best resultat. Disse øvelsene er:
• Når du sitter eller ligger, flytte øynene fra side til side. Gjør dette først sakte, deretter raskt 20 ganger. Gjenta, denne gangen flytte øynene opp og ned. Deretter fokusere på én finger med armen utvidet, og flytt deretter fingeren foran ansiktet ditt.

Next, perform head movements, first moving the head forward and then backward 20 times. Once again, begin slowly, then quickly. Repeat, turning the head from side to side.

• Når du sitter, utføre de samme øye og hodebevegelser som nevnt ovenfor. Utfør deretter 20 skulder shrugs og sirkler.

Drop something (such as a pen or credit card) on the ground, then bend down to pick it up.

• Mens du står, gjentar øyet, hode og skulder bevegelser oppført tidligere. Deretter veksler mellom stående og sittende stilling, først med øynene åpne deretter med øynene lukket, fem ganger hver.

Using a small ball, throw the ball from hand to hand above eye level. Then, while holding the ball below your knees, pass the ball from hand to hand.

Fysiske aktiviteter

På samme måte som de Cawthorne-Cooksey øvelser krever kroppen til å endre posisjon for å oppnå balanse, er det fritidsaktiviteter som kan oppnå det samme mål. Disse inkluderer golf, bowling, tennis, ping-pong, kickboxing eller dans. Deltagelse i alle disse kan bidra til å re-trene hjernen til å forbedre balansen.

Balanse og avslapping aktiviteter

I tillegg til fritidsaktiviteter, øvelser som krever balanse, for eksempel yoga, tai chi og noen andre former for kampsport, kan også være gunstig for å redusere både angst (som kan være en trigger for svimmelhet) og i å gjenopprette balanse.

Gaze Stabilization

Stirre stabiliseringsøvelser er et annet alternativ for å hjelpe de med vestibulære lidelser. Dette krever feste et postkort eller en indeks kortet til en vegg i øyehøyde. Begynn med å se rett på skillekortet, og slå hodet mot høyre mens du holder øynene fokusert på kortet. Deretter snu hodet til venstre, med fokus igjen på skillekortet.