Digidexo.com

Inner Ear Infeksjoner

Når det er en infeksjon eller en lidelse som påvirker det indre øret, kalles det labyrinthitis. En indre øret infeksjon kan føre til balanse og hørselsproblemer. Det kan påvirke den ene eller begge ører, og årsaken kan være enten viral eller bakteriell. Bakterietypen kan behandles effektivt med antibiotika, men viral typen har å gå sin gang. Det er viktig å forstå noen ting om funksjonene i øret, hvorfor ørebetennelser oppstår og hvordan du behandler dem.

Anatomy of the Ear

Når en person utvikler en indre øre-infeksjon, er det viktig å merke seg at det indre øret infeksjoner er i motsetning til andre typer av øreinfeksjoner. Den indre øret består av en rekke små kanaler og forskjellige rør. Den tekniske termen for dette er labyrinten, og den har to jobber: tolke lyd og finne ut bevegelse og posisjon av hodet ditt. Noen ganger labyrinten kan utvikle en infeksjon.

Symptomer

Når en infeksjon i det indre øret utvikler, kan symptomer inkluderer en følelse av at rommet er spinning, som kalles vertigo. Noen mennesker vil bli kvalm og kaste opp, vanligvis fra vertigo. Andre symptomer inkluderer en ustøhet, hodepine, en øresus og muligens endret hørsel eller hørselstap, som er midlertidig. Disse symptomene blir ofte verre med hodebevegelser som for eksempel å rulle over i sengen, sitte opp eller ser opp.

Behandling

Leger behandler indre øret infeksjoner annerledes. Noen leger foretrekker å vente og se om infeksjonen går bort av seg selv før de foreskrive en antibiotika. Det er vanlig for legen å vente mer enn 72 timer før han prøver neste tilnærming. Grunnen til dette er fordi antibiotika gjør ingenting for infeksjoner som er viral, som utgjør den største andelen av indre øret infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Slike infeksjoner vanligvis klare seg på egenhånd.

Medisinering

Når leger forskrive antibiotika for en indre øret infeksjon, de vanligvis foreskrive amoxicillin først. Hvis dette er tilfelle, så de fleste symptomene vil avta i løpet av få dager. Det er viktig å fullføre full runde med medisiner slik at infeksjonen ikke kommer tilbake. Hvis infeksjonen er forårsaket av en oppbygging av indre øret væske, vil antibiotika ikke hjelpe. Den neste tilnærming kan være å sette avløpsrørene i ørene gjennom et mindre kirurgisk inngrep.

Selvhjelp

Det er noen ting som du kan gjøre hjemme hvis du eller et barn er å ha ubehag fra en indre øret infeksjon. Over-the-counter smertestillende midler kan redusere smerter eller feber i forbindelse med infeksjon. Varme hjelper vanligvis avlaste en indre øret infeksjon, så mange mennesker finner trøst i enten en varm komprimere eller en varmepute. Voksne ofte finner trøst i antihistaminer som allergi medisiner eller slimhinneavsvellende midler hvis det indre øret infeksjon er et resultat av en sinus problem.