Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Thrush

Hvordan diagnostisere Thrush


Thrush er en gjær infeksjon mest vanlig i babyer, eldre voksne og andre personer med nedsatt immunforsvar. Det kan også forekomme i løpet av en runde med behandling av antibiotika eller inhalerte steroider. Overvekst av gjær, Candida, er gjenkjennelig med den hvite pelskledde flekker på tungen og innsiden av munnen. Les videre for å lære mer om hvordan å diagnostisere trost.

Hvordan diagnostisere Thrush

Diagnostisere trost i babyer eller barn

•  Se etter de karakteristiske hvite flekker inne i en barnets munn. Siden trost kan se ut som melk rømme, er det ofte oversett hos barn. Men hvis du prøver å tørke bort flekker, huden under vil være rød, rå og noen ganger også blø.

Se opp for en ulykkelig baby som nekter å amme eller suge på en flaske. Fordi trost kan være smertefullt, vil babyer ofte prøve å unngå å suge eller spise, og noen ganger også vise økt gassiness.

•  Se opp for en karakteristisk smertefull bleie utslett som også er forbundet med trost. Den samme overvekst av gjær som forårsaker hvite flekker i munnen kan forårsake en gjær infeksjon. Utslettet er ofte røde, kløende, oppvokst og usammenhengende, og ser veldig annerledes enn en vanlig bleie utslett.

Diagnostisere trost i nye mødre

Vær oppmerksom på nye og uvanlige smerter ved amming. Mødre som opplever svie, kløe eller skyting smerter i brystet eller brystvorten ledsaget av lys rosa eller flasser hud kan ha trost.

diagnostisere symptomer på en vaginal gjær infeksjon, som kan ofte følger trost.

Be legen om å ta en kultur av morsmelk. Selv om nærværet av gjæren i melk er ikke en definitiv indikator på trøske, en positiv kultur i tillegg til nærvær av gjær i en urinprøve er en ganske pålitelig diagnose.

Behandle og administrere Thrush

Bruk en foreskrevet aktuell oral anti-fungal medisiner, som nystatin, direkte på trost flekker i munnen. Medisinen kommer i flytende form for barn og babyer, og er tilgjengelig som en pastill for voksne. Noen voksne må ta en anti-sopp pillen i tillegg til den topiske medikamenter.

Påfør aktuell anti-sopp salver til bleie utslett eller berørte brystvorter. Noen medisiner er tilgjengelige over-the-counter, mens andre er tilgjengelige på resept bare. Det er best å sjekke med legen din før du bruker et medikament, for å kunne bruke den som vil være mest effektive for deg og babyen din.

behandle gjær infeksjoner med en over-the-counter rette. Men siden enkelte stammer av gjær er resistente mot enkelte medisiner, må du snakke med legen din om en kraftigere reseptbelagte medisiner hvis en over-the-counter ser ikke ut til å virke.

Rene flasker og smokker ofte i veldig varmt vann, og vaske og tørke brystvortene etter amming. Likeledes, hvis den skadede bærer proteser, de bør rengjøres grundig og ofte.

Hint

  • Det er viktig å bruke aktuelle medisiner regelmessig siden gjær replikerer ekstremt raskt.