Digidexo.com

Lokalisert magesmerter

Abdominal smerte er et generelt begrep som brukes for å beskrive smerte som oppstår hvor som helst i forsiden av kroppen mellom lysken og brystet. Pain begrenset til ett bestemt område i magen er kjent som lokaliserte magesmerter.

Fakta

I tillegg til lokale symptomer, kan magesmerter manifestere seg som generelt ubehag, kramper eller bølger av kolikk smerter forbundet med plager som nyrestein eller gallestein, ifølge Medline Plus.

Underliggende problemer

Personer med magesmerter lokalisert i ett område har en økt sjanse for underliggende problemer i organer som mage, vedlegg eller galleblæren, melder Medline Plus.

Årsaker

Medline Plus liste over organrelaterte magesmerter årsaker inkluderer magesår, blindtarmbetennelse og betennelse i galleblæren (kolecystitt).

Betraktninger

Relativt få tilfeller av magesmerter er lokalisert, ifølge Mayo Clinic. I tillegg er mange tilfeller av magesmerter som vises på ett sted faktisk har en sak som kommer fra en annen plassering.

Tilleggsvurderinger

Alvorlighetsgrad av magesmerter ikke nødvendigvis indikerer alvoret i den underliggende årsaken, bemerker Medline Plus. Tidlig stadium blindtarmbetennelse, for eksempel, kan forekomme med liten eller ingen smerte.